Zambet stralucitor cu fatete dentare

Fatetele dentare sunt niste carapace foarte subitri confectionate din diferite materiale precum ceramica sau compozit si se aplica pe partea frontala a dintilor pentru a masca formele inestetice, nuantele inchise sau alinierile necorespunzatoare. Procedura e foarte simpla si de cele mai multe ori nu implica necesitatea anesteziei, ci poate fi nevoie doar pentru cei care se confrunta cu sensibilitati dentare. Aceste fatete pot fi o alternativa la coroanele clasice sau alte lucrari protetice si asigura un zambet frumos, asa cum isi doreste oricine. Cu alte cuvinte, e foarte simplu sa se schimbe culoarea, dimensiunea sau forma unui dinte, pentru a masca orice efect nedorit, printre care si cei patati din cauza administrarii anumitor medicamente sau a celor fracturati.

Cum se aplica fatetele dentare?

De cele mai multe ori este nevoie de doua sedinte pentru un astfel de tratament, prima dintre acestea fiind alocata pentru alcatuirea planului si pregatiri, iar cea de a doua pentru cimentare. Asadar, pentru pregatire este nevoie de slefuirea unei cantitati minime de tesut dentar pentru a face loc fatetelor, apoi se ia un mulaj care este trimis catre laboratorul de tehnica dentara si pe baza acestuia sunt confectionate fatetele finale. Intre timp se aplica niste fatete temporare, care vor fi indepartate in cadrul celei de a doua sedinte si se cimenteaza cele finale, care se adapteaza astfel incat pacientii sa nu simta nici un disconfort. Este important ca la cimentare pacientii sa fie multumiti pentru ca ulterior nu mai pot fi aduse modificari, nici la capitolul ajustari, insa nici cu privire la nuanta fatetelor.

Cum se intretin fatetele dentare?

Poate fi nevoie de cateva zile pana cand pacientii sa se obisnuiasca cu fatetele, iar intretinerea acestora nu este deloc complicata, fiind esentiala asigurarea igienii orale obisnuite alcatuita din periajul dentar efectuat de cel putin doua ori pe zi, folosirea atei dentare si a apei de gura. Astfel, se prelungeste considerabil durata de viata a fatetelor, insa se recomanda si evitarea unor bauturi precum ceai negru, vin rosu sau Coca Cola, alaturi de mancaruri cunoscute pentru patarea dintilor.

Care este durata de viata?

Fatetele dentare ajuta la obtinerea unui zambet perfect, insa acestea nu pot fi aplicate in cazurile in care dintii sunt aliniati in pozitii mai complexe, iar durata de viata este de cativa ani daca acestea sunt intretinute in mod corespunzator, in caz contrar se pot ciobi, deteriora sau pata, alterand aspectul mult dorit.

One Response

  1. Andreea 15 decembrie 2017

Leave a Reply