Vlog

În ultimul timp au răsărit precum ciupercile după ploaie o mulţime de bloggeraşi… dar parcă tot mai numeroşi vloggeri. Ambele forme de publicare sunt aproape identice, doar aspectul le diferă (Blogul – scris | Vlogul – video) iar prin ambele se înţelege ceea ce exprimă autorul.

Vlogyashica d dec 2010 by pearwood d361sii Vlog

În ultimul timp vlogging-ul s-a dezvoltat foarte mult şi au apărut multe emisiuni gen: Doza de haş, Dani peNET, Gaben sau tipi şi tipe care se filmează când au ceva de spus cum ar fi:RomuluSimo, AlduscaAkaCapusa sau Levi. Eu chiar îi apreciez pe aceşti oameni pentru tot ceea ce fac, pentru că deşi pare uşor să şti să vorbeşti în faţa unei camere, să editezi clipul după preferinţe şi să primeşti şi insulte pe urmă ( Ui la ăla ce gură are ! Vezi că tipa aia are nasul deasupra gurii ? ) nu e ok. Deci e şi acolo puţin greu, nu e uşor deloc. Asta mă face să îi apreciez şi pentru că se ţin de program. Unii postează săptămânal, alţii lunar, sau cei care au timp o dată la două zile.

Vlogging-ul pune mult accent pe personalitate. Fiecare vlogger e unic în felul lui şi fiecare se bazează pe un subiect anume. Unora le place să îşi povestească întâmplările, alţii să facă divertisement sau alţii să dea sfaturi utile. Prin ceea ce vrea vloggerul să transmită e mult mult mai uşor printr-un clip decât în scris (blog).

Consider că pe viitor vlogging-ul o să se dezvolte mai mult, posibil să ajungă la acelaşi rang ca şi blogging-ul – şi de ce nu, se poate face un ban pe urma acestuia…
Partea puţin proastă a vlogging-ului e că trebuie să ai în primul rând timp. Cel puţin 2 ore pe zi.
E nevoie de o cameră video care să filmeze la o claritate cât mai bună, astfel încăt cel care urmăreşte clipul să înţeleagă în mare parte ce se întâmplă acolo.
Iar cu editarea clipului, cred că se descurcă oricine. Există multe programe simple pentru acest lucru (Sony Vegas sau Movie Maker) ar fi cele mai uşoare.

Ce părere aveţi despre vlogging şi vloggeri ? Va fi o industrie online înfloritoare ?