Topul atracțiilor din Toulouse

Tolouse ocupă locul patru în topul celor mai vizitate orașe din Franța după Paris, Lyon și Lourdes. Cu 5.6 milioane de vizitatori pe an, Toulouse, supranumit Orașul Roz este pur și simplu fermecător. Iată un top al principalelor atracții din Toulouse.

Piața Capitoliului reprezintă o piață vastă cu o suprafață de 12 000 m² – echivalentul a două terenuri de fotbal – și este situată în centrul istoric al orașului. Piața este cu adevărat splendidă. Dacă timpul de afară îți permite, bea o cafea așezat pe terasa cafenelei Florida, una din principalele instituții ale orașului. Barul sărbătorește anul acesta 140 de ani de existență.

Capitoliul a fost construit începând cu anul 1190 și este o clădire impozantă cu o lungime de 135 de metri, mai mare decât primăria din Paris. Cu o arhitectură neoclasică, Capitoliul adăpostește hotelul orașului Toulouse, un tearu și orchestra națională. Viziteză neapărat această clădire încărcată de istorie, mai ales că intrarea este gratuită.

Bazilica St. Sernin este situată la 500 de metri distanță de Capitoliu și a fost ridicată în onoarea Sf. Sernin, primul episcop și martir din Toulouse, mort în 250 d. Ch. Edificiul este înscris din 1998 pe lista patrimoniului mondial Unesco.

Biserica Iacobinilor a fost construită începând cu secolul XIII și reprezintă un magnific edificiu religios în stil gotic, cunoscut pentru faptul că adăpostește relicvele Sf. Thomas d’Aquin. Biserică denumită monument istoric și situată în centrul orașului Toulouse, biserica se află la doar 450 de metri distanță de piața Capitoliului.

Grădina japoneză a fost creată în 1981 de Pierre Baudis – la vremea aceea primarul orașului. Grădina este situată la 20 de minute distanță de Capitoliu. Parcul, cu o suprafață de 7000m², reprezintă o adevărată oază de pace și o invitație la călătorie. Relaxează-te, meditează și admiră broscuțele țestoase care populează lacul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *