Top utilizări și beneficii ale fructului papaya. Tu le cunoști?

Papaya nu numai ca este un fruct cu un delicios gust dulce, ci are o multime de calitati nutritionale minunate in acelasi timp. Mai ales in ceea ce priveste enzima sa, pe numele sau, papaina.

Care sunt deci proprietatile papainei?
– este un puternic digestiv si anti-inflamatoriu.
– are capacitati analgezice.
– functioneaza ca si un antiseptic.
– are capacitati detox, diuretice si depurative.
– curata mucoasele digestive.
– distruge parazitii intestinali.
– este foarte bogat in potasiu si slaba in sodiu, deci este alegerea ideala pentru cei care sufera de hipertensiune sau de probleme cardiovasculare.

Dar fructul papaya nu este bogat doar in papaina. Contine o mare cantitate de vitaminele A, B, C si E. Este foarte bogat in magneziu si potasiu deci este un fruct esential pentru sanatate.

Papaya te ajuta sa iti controlezi greutatea. Papaina si chymopapaina pot contribui la descompunerea grasimilor, a glucidelor si proteinelor. Iar papaina este chiar si mai eficienta decat pepsina, o enzima prezenta in stomac.

Papaya este un fruct perfect pentru diabetici. Sucul de papaya este cel care te ajuta sa reduci nivelul de glucoza din sange, deoarece accelereaza regenerarea celulelor beta si poate stimula printre altele, sinteza celulelor beta.

Te ajuta sa ai o digestie mai buna. Fitonutrientii si alti compusi din papaya sunt extrem de benefici pentru a ameliora procesul digestiv. In acest fel, vei reusi sa scapi de toxinele prezente in exces in corp.

Papaya te ajuta sa lupti mai usor contra constipatiei. Pe langa toate proprietatile mentionate deja, papaya este foarte bogat in fibre care sunt responsabile cu absorbtia apei si cu ameliorarea consistentei fecalelor.

Altfel spus, poate curata stomacul si face deci mai usoara eliminarea reziduurilor prezente de-a lungul colonului si in intestine.

Papaya te ajuta la cicatrizarea mai rapida a ranilor. In ceea ce priveste pielea, una din enzimele liberate este proteaza. Ajuta plagile sa se cicatrizeze mai repede. In plus, aduce nutrientii si vitaminele care amelioreaza starea pielii si care reduc inflamatiile.

Papaya poate diminua durerile menstruale. Consumand papaya, nivelurile de oxitocina si de prostaglandina se maresc la femei. Deci exista lejere contractii in uter care au drept incidenta reducerea durerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *