The Room: casa fericirii?

The Room ne spune povestea unui cuplu interpretat de Olga Kurlyenko si Kevin Janssens. O drama cu note de fantastic, atunci cand Matt si Kate descopera cu surprindere o camera ascunsa in noua lor casa, o camera care le permite de altfel sa isi indeplineasca aboslut toate dorintele…

The Room ne prezinta decorul tipic al filmelor de acest gen: o cladire abandonata al carei pereti imbatraniti ii atesta istoria…si secretele pe care le ascunde. In ceea ce priveste cuplul format din Matt si Kate nu vedem nimic pozitiv. Un domiciliu izolat, departe de agitatia specifica orasului si al carei grandoare inspira toate elanele creative. Perfect pentru fiecare din ei, fiecare din cei doi avand suflet de artist: Matt se pate dedica picturii si Kate scrisului sau traducerilor, care o pasioneaza. Rapid, apreciem acest cuplu al carei relatii pare a fi una perfecta.

Insa ce se intampla atunci cand o incapere secreta le da celor doi viata complet peste cap? Aceasta camera ascunsa, descoperita mult prea repede, devine inima si sufletul casei, in sanul unui sistem impresionant de cabluri, legaturi care leaga toate incaperile intre ele. Casa pare o entitate singulara. Insa realizatorul prefera sa se concentreze asupra posibilitatilor fara sfarsit oferite de aceasta camera si senzatiile pe care le provoaca in randul spectatorilor.

Stupoarea cedeaza rapid locul ametelii, Matt si Kate facand tot ce le sta in putere sa isi duca la bun sfarsit toate visele, in ciuda descoperirii facute. Insa, decid si sa isi duca la bun sfarsit si dorinte mai periculoase.
Ce se intampla atunci cand depasim limitele? Ce trecut ascunde aceasta casa? Atunci cand vine vorba de explicat acest lucru, The Room nu prea reuseste sa ne impresioneze. Insa nu conteaza, atunci cand filmul cade in fantastic, in ultima parte, devine mult mai interesant si camera devine teatrul tuturor iluziilor posibile si imaginabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *