The Nun – un film de groază cu originea în România

Ultimul horror lansat de cei de la Warner Bros este aici sa ne sperie mai tare ca niciodata, el fiind o parte a universului Conjuring.

Acest film a reusit sa provoace anumite controvese, deoarece o mare parte din cei care l-au vizionat considera ca este o capodopera, dar destul de multi au reusit sa il considere o blasfemie. Spun asta pentru ca actiunea este legata intr-o anumita masura de religie, ea petrecandu-se chiar intr-o biserica.

Mai interesant este faptul ca biserica este situate in Romania, unde toata lumea stie cat de religiosi suntem noi ca si natie, in schimb atentia la detalii este una destul de proasta pentru cei care chiar tin cont de asta, spre exemplu un lucru care mi-a atras atentia a fost numele carciumei din apropierea bisericii care a fost scris in engleza, pana la urma daca actiunea se petrece in Romania, consider ca totul ar trebuii sa fie scris in aceasta limba, dar pe de alta parte ii inteleg si pe autori, deoarece ei au luat aceasta decizie pentru restul lumii, astfel engleza fiind o limba destul de intalnita si vorbita pe glob.

Acum ca am discutat si despre actiune si locatia in care se petrece totul, haideti sa va spun si cateceva despre personaje, la acest capitol pot spune ca filmul sta exceptional de bine, pe Netflix il poti viziona. Actrita Bonnie Aarons jucand intr-un mod exceptional rolul calugaritei si reusind sa ne transmita fiori prin tot corpul in momentele in care aparea pe ecran.

Insa nu putem spune ca fiorii sunt la fel ca pana acum, de data aceasta au avut o intensitate mai scazuta si nu am mai fost la fel de speriati ca pana acum, in schimb acesta nu este un lucru rau, deoarece am putut sa ne concentram mai bine la poveste si la detaliile acesteia.

Ca tot am adus vorba despre poveste, pot spune ca este una destul de simpla, specifica filmelor de groaza, in schimb avem parte de putina istorie, povestita intr-un mod sinistru, lucru care ne face sa intelegem mai bine de unde a pornit totul si cum s-a ajuns aici.

Nu va pot povestii mai multe desi as vrea, pentru ca va voi oferii prea multe spoilere, in schimb nu veti regreta daca va veti duce la acest film, deoarece nu este chiar atat de horror pe cat vi se pare, chiar il puteti urmarii fara absolut nici o problema, iar pentru cei mai slabi de inger nu vor mai avea nevoie sa stea cu mainile la ochii.

Leave a Reply