Tăiatul unghiilor la bebeluși, acum mai ușor ca niciodată

Odata ce ai facut un copil trebuie sa stii ca acest lucru vine cu foarte multe lucruri frumoase dar si cu multe probleme pe care va trebui sa le depasesti.

O mare parte din aceste probleme apar in primul an de viata. Dupa aceea se poate spune ca deja te-ai mai obisnuit un pic si poate n-o sa mai fii luata prin surprindere chiar atat de tare. Cateva dintre lucrurile care se petrec in primele 12 luni de viata sunt:

  • Bebelusului ii apar primii dinti. Dentitia incepe, de obicei, in primele 4-6 luni. Daca se intampla inainte de acest termen sau dupa el, nu trebuie sa te ingrijorezi. Fiecare copil se dezvolta diferit. Un produs recomandat in aceasta perioada este maimutica pentru dentitie deoarece amelioreaza durerea si asigura o crestere sanatoasa a dintisorilor.
  • Trebuie sa diversifici alimentatia. Se recomanda ca diversificarea alimentatiei sa inceapa oriunde intre 4-7 luni. Poti simplifica aceasta etapa folosind o farfurie de silicon, creata special pentru a te ajuta sa-l servesti pe cel mic cu tipuri diferite de alimente. Diversificarea se incepe mai intai cu fructe si legume, apoi cu cereale si la final carne.
  • Ii tai unghiile pentru prima data. Acesta probabil este cel mai ingrijorator lucru pentru tinerele mamici fiindca se intreaba oare cum vor folosi unghiera bebelusi fara sa-l raneasca pe cel mic? Solutia este una pe cat de simpla, pe atat de eficienta. Scapi de stresul asta daca folosesti o forfecuta bebelusi fabricata exact pentru a face din taiatul unghiilor o placere. Acesta este un dispozitiv care se pune pe degetul mamei. Urmeaza apoi sa aplici o banda adeziva pe suprafata acelei ”unghiere”. Banda adeziva functioneaza ca si o pila, reducand semnificativ dimensiunea unghiilor dar fara sa il raneasca pe cel mic.
  • Te trezeste de 5 ori pe noapte. Este un lucru pe care il aud toate mamicile inca dinainte de a se naste bebelusul. Din fericire nu mai e nimeni luat prin surprindere de faptul ca bebelusul se trezeste de foarte multe ori in fiecare noapte si, automat, o trezeste si pe mama sa. Este un lucru care trece de la sine si in scurt timp si copilasul tau isi va intra intr-un ritm normal de somn.

Toate aceste lucruri sunt destul de obositoare si ii vor consuma mamicii o mare parte din timp, dar fiecare dintre ele are o rezolvare. Nu sunt probleme grave, sunt etape normale prin care orice copil trece mai devreme sau mai tarziu.

Leave a Reply