Sunt persoanele introvertite mai nefericite?

Atunci cand tinzi sa te simti mai bine dupa o zi petrecuta in singuratate spre deosebire de una cu prietenii, atunci cu siguranta te poti considera o persoana introvertita. Practic, te simti mai bine atunci cand esti singur, iar interactiunea sociala poate sa te epuizeze.

In general, persoanele introvertite sunt considerate niste persoane timide, introspective si antisociale, insa realitatea este putin diferita. Marea majoritate dintre noi nu suntem in intregime introvertiti sau extrovertiti, ci mai degraba undeva intre ele.

Iata mai jos cateva lucruri de care poti fi afectat daca esti o persoana introvertita:

1. Viata sociala va poate stresa

Introvertitii in mare parte nu prea vorbesc mult, urasc petrecerile, evenimentele de networking, iar de cele mai multe ori, in timpul intalnirilor prefera sa stea in apropierea prietenilor si nu isi doresc prea mult sa cunoasca oameni noi. Bineinteles, nu toate persoanele introvertite sunt antisociale, insa depinde foarte mult de gradul la care s-a ajuns.

2. Poate fi mai greu sa gasesti pe cineva cu care sa ai o relatie

Daca sunteti o persoana introvertita s-ar putea sa nu iti faci foarte multi noi prieteni, iar in marea majoritate sa pari putin ciudat. De asemenea, introvertitii sunt mult mai selectivi cu persoanele cu care decid sa interactioneze, iar ei nu doresc sa isi piarda timpul in niste relatii care nu ii atrag, fie ele de orice fel.

3. Introvertitii sunt mai putini fericiti decat media

Bineinteles, nu toti introvertitii sunt deprimati si nu toti deprimatii sunt introvertiti, dar cu siguranta exista o legatura. Anumite caracteristici ale persoanelor introvertite au o legatura destul de mare cu depresia, de aceea ei tind sa fie putin mai realisti si sa construiasca mai mult o imagine trista decat sa vada partea plina a paharului. De asemenea, cercetarile au aratat faptul ca atunci cand decidem sa ne comportam si sa actionam intr-un mod extrovertit, ne vom simti mai bine si mai fericiti decat daca am trata situatia intr-un mod mai introvertit.

Cel mai bine ar trebui sa iei legatura cu un psiholog si sa vezi care este cauza introvertirii tale, daca suferi de asa ceva. Poate esti o persoana cu adevarat extrovertita, dar anumite piedici te ingreuneaza sa actionezi asa cum ar trebui.

One Response

  1. Cezar 25 septembrie 2018

Leave a Reply