Știi cum te poți pregăti pentru sezonul rece? Sfaturi în materie de sănătate

În curând iarna va bate la uşă. Deci este momentul ideal în care poţi începe să te pregăteşti pentru a face faţă aşa cum trebuie sezonului rece. Iată deci care sunt cele mai bune sfaturi pentru a începe iarna în condiţii favorabile.

Iarna din cauza frigului, a zăpezii sau a ploii, sistemul nostru imunitar are de suferit. Este foarte sensibil în faţa viruşilor şi a infecţiilor. Asta înseamnă că te vei confrunta cu răceli, cu gripe, angine şi rino-faringite.

Deci este imperativ să adopţi un mod de viaţă sănătos pentru a stimula sistemul imunitar şi pentru a te proteja contra atacurilor microbilor.

Începe deci prin a adăuga în meniu mai multe fructe şi legume bogate în vitamina C, precum lămâile, mandarinele, kiwi , varza, broccoli sau ardei gras roşu.

Usturoiul consumat în cantităţi ridicate în cadrul unui regim alimentar echilibrat este cel care te va ajuta să lupţi contra bolilor. Este un aliment antiseptic, ideal pentru a purifica organismul şi a stimula în acelaşi timp sistemul imunitar.

Integrează în felurile de mâncare preparate cele mai bune surse de vegetale, precum leguminoasele, cartofii, pastele, mirodeniile sau aromatele şi cele mai bune surse bune de grăsimi bune precum uleiul de rapiţă, carnea slabă, avocado, uleiul de măsline, migdalele sau nucile.

Iarna mai trebuie să consumi şi supe pe bază de alimente bogate în vitamine şi în fibre. Consumă şi stridii, fructe de mare, dar şi alte alimente care sunt bogate în zinc, deoarece sunt de mare ajutor pentru sistemul imunitar.

Mizează şi pe alimentele anti-oboseală. Sunt cele care te vor ajuta să te menţii în formă şi să ai o sănătate de fier. Varza, mierea, nucile, lămâia sau ceaiul verde sunt deci un must have de la tine din meniu.

Un comentariu la „Știi cum te poți pregăti pentru sezonul rece? Sfaturi în materie de sănătate

  1. Gone Girl – pe watch series

    Absolut exceptional. Inceputul este in simetrie cu finalul, intriga care te tine legat in scaun, actiune palpitanta, ideea filmului una foarte ‘folosita’ dar abordata altfel intr-un mod palpitant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *