Ștergerea #404 Not Found Din Google

Cu toții am văzut astfel de pagini apărute ca reacție a schimbării destinației unor link-uri, atunci când crawlerii inspectează paginile respective. Aceste pagini nu conțin nicio informație despre noile URL-uri/Link-uri, și ele vor fi indexate de către motoarele de căutare, însă, marcate ca și pagini de eroare #404 – Not Found, ce nu pot fi găsite deoarece link-urile nu mai sunt valide.

Dacă domeniul nostru are prea multe pagini de acest tip, #404 Not Found, motoarele de căutare pot reacționa destul de ciudat și vă pot sancționa în consecință.

  • Reputația site-ului scade în ochii motoarelor de căutare cât și a vizitatorilor dacă apar frecvent erori.
  • Poziționările SERp pot avea de suferit.
  • Domeniul poate fi penalizat de către motoarele de căutare.
  • În cazul în care multe URL-uri s-au schimbat sau au rămas indexate și voi ați uploadat alt conținut, Google vă poate chiar și bana pentru paginile “uitate”.

Ce Înseamnă Eroarea #404 Not Found?

Eroarea #404 Not Found este un mesaj de eroare dat de către server ca reacție la negăsirea unei legături sau pagini, ce în mod normal se afla pe server atunci când paginile respective au fost indexate. Această eroare apare frecvent atunci când conținutul unui site este schimbat în totalitate sau anumite pagini sunt șterse ori, datorită comunicării proaste cu serverul, unele link-uri pot fi percepute ca Not Found.

Ștergerea Paginilor #404 Not Found Din Google

Pentru a renunța la aceste pagini nedorite, mai întâi trebuie să aveți activată aplicația Google Webmaster Tools, care, vă ajută extrem de mult cu monitorizarea site-ului și raportarea unor probleme ce pot aparea, ca de exemplu, #404 Not Found.

Odată logați în contul Google Webmaster Tools, dați click pe configurația siteului. De aici, puteți vedea deja toate link-urile Not Found și detaliile lor. Puteți da click details pentru a afla paginile ce conțin aceste erori Not Found #404. Sfatul meu este să copiați toate URL-urile într-un .TXT pentru a avea acces mult mai rapid la ele.

Odată ce ați salvat într-un .TXT toate paginile respective, a venit momentul să le ștergem. Pentru a le șterge, va trebui să trimitem către Google o cerere de dezindexare pentru fiecare în parte. Pentru a face acest lucru, apăsați configurația siteului – accesarea cu crawlere.

Click pe butonul eliminați adresă URL, la care aveți disponibile 4 opțiuni:

  • Individual URLs: web pages, images, or other files.
  • A directory and all subdirectories on your site.
  • Your entire site Remove your site from appearing in Google search results.
  • Cached copy of a Google search result.

De regulă, eu folosesc prima opțiune și asta v-o recomand și vouă. Adăugați aici fiecare URL în parte și la final, dați solicită eliminare URL. De regulă, durează cam 3-5 zile pentru a le scoate din Google și deasmenea, aveți o limită la 100 de URL-uri per request.