Sony Xperia 8 oficial – ecran 21:9 și margini imense, totul sub 500 de euro

Sony tocmai si-a prezentat in mod oficial noul telefon, Sony Xperia 8, un smartphone rezervat gamei mid range. Telefonul mosteneste ecranul cinema in format 21:9, vazut deja pe Xperia 1 si Xperia 5. In rest, este alimentat de un SoC Snapdragon 630 de la Qualcomm si profita de un aparat foto dublu in partea din spate. Se distinge din start datorita pretului sau, sub 500 de euro. Iata tot ce stim pana la acest moment despre noul Sony Xperia.

Fara nicio surpriza, Sony Xperia 8 este dotat cu un ecran LCD de 6 inchi in format “cinema” de 21 :9. In ceea ce priveste design-ul, acest smartphone se distinge de concurenta, obsedata de telefoane borderless, prin marginile sale mai groase. Nu exista nici breton, nici perforatie in ecran. Xperia 8 va fi alimentat de un Snapdragon 630 sprijinit de (doar) 4 GB memorie vie. Drept urmare, aparatul nu se anunta a fi un monstru in termeni de putere. Autonomia este incredintata unei baterii de 2760 mAh compatibila cu incarcarea rapida de 18 W. In ceea ce priveste domeniul foto, constructorul nipon se multumeste cu un aparat foto dublu in partea din spate cu unghi ultra larg si teleobiectiv. In partea din fata Sony a integrat un senzor foto unic, de 8mpx. In afara de ecranul 21 :9, fisa tehnica a lui Xperia 8 este obisnuita.

Data lansarii si pret. Pe piata japoneza, Sony vinde Sony Xperia 8 la pretul de 54 000 de yeni adica aproximativ 450 de euro. Pentru moment, nu s-a precizat nicio data de lansare pentru Europa dar nici pentru Asia. Xperia 8 este considerat o versiune mai putin dotata a lui Xperia 10. Reprezinta un fel de combinatie intre vechi si nou, care pastreaza identitatea telefoanelor Xperia insa fara rama exagerat de lata deasupra si dedesubtul ecranului. Intreg ecranul telefonului este protejat sub un scut Gorilla Glass 6. Telefonul dispune de 64GB memorie interna care poate fi extinsa fara problema pana la 512 GB prin intermediul adaugarii unui card micro SD.

Designul carcasei acoperita cu sticla fata-verso beneficiaza de un senzor de amprente situat lateral si senzorii Side Sense imprumutati de la modelele Xperia 1 si 5, ceea ce usureaza folosirea telefonului cu o singura mana. Pe lista dotarilor mai amintim un NFC pentru platile electronice si un LED pentru anuntarea mesajelor de notificare si iesirea jack de 3,5 mm pentru folosirea castilor non-wireless.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *