Somnul Mai Îndelungat De 8 Ore Poate Fi Dăunător

Somnul este un aspect foarte important pentru sănătatea unui om, de aceea fiecare dintre noi trebuie să aibă un program bine conceput de somn, care să nu fie mai mic de 6-7 ore și nici mai mare de 8 ore, program pe care ar trebui să îl respectăm în fiecare noapte.

Asta deoarece atât somnul puțin cât și cel prea mult poate fi dăunător. De exemplu, s-a realizat un studiu care spune că oamenii care dorm mai mult de 8 ore sunt supuși unor riscuri suplimentare.

Studiul a fost făcut de oameni de știință din New York iar concluziile acestora au fost că dacă dormim mai mult de 8 ore într-o noapte, atunci șansa de a suferi un AVC este mai mare cu 146% față de cei care dorm 7 sau 8 ore. Astfel, riscul de a suferi un accident vascular cerebral poate fi scăzut doar dormind mai puțin de 8 ore în fiecare noapte.

Iar dacă privim puțin faptul că în Marea Britanie, în fiecare an peste 100.000 de persoane suferă un AVC, fiind astfel a treia cauză de deces, depășită doar de infarct și cancer, putem să ne dăm seama foarte ușor că este o problemă foarte gravă.

Tot de la specialiști mai știm și faptul că în fiecare noapte ar trebui să dormim aproximativ 6-7 ore iar în fiecare zi să facem măcar câte o oră de mișcare, astfel încât acestea reprezintă metode sigure prin care putem preveni un accident vascular cerebral.

Pentru acest studiu au fost verificate peste 300.000 de dosare medicale, într-o perioadă de 9 ani. Tot acest studiu ne mai spune și faptul că dacă dormim doar 7 ore pe noapte, atunci riscul de a suferi un accident vascular cerebral scade cu până la 25%.

Așadar, obiceiul de a dormi până la orele amiezii nu este unul întocmai prea sănătos, ci chiar destul de riscant și periculos.

Leave a Reply