Sfaturi Utile Pentru A Scăpa De Febră

Cu siguranță, febra este unul dintre aspectele neplăcute ale vieții, care apare în momentele în care ești răcit. Contrar aparențelor, febra nu este o boală, ci este un simptom al unei infecții care apare în corp. Faptul că faci febră este un lucru bun, deoarece arată că corpul reacționează corect împotriva infecțiilor. Cu toate astea, este foarte neplăcută, motiv pentru care trebuie înlăturată pe cât posibil.

Febra

Iată câteva metode prin care poți îndepărta febra în mod natural:

  • Trebuie să bei multă apă. În timpul sesiunilor de febră, corpul tău pierde foarte multă apă și este deshidratat, din acest motiv, trebuie să bei mult mai multă apă decât în mod normal. Încearcă să bei minim 10 pahare pe zi. În cazul în care are febră un copil, oferă-i între 6 și 10 pahare. Apa ajută foarte mult în eliminarea bacteriei care cauzează boala.
  • Busuioc fiert. Fierbe puțin busuioc în 2 căni de apă și bea-l. Poți să adaugi niște miere în timpul fierberii. Acesta te va ajuta foarte mult să îți scazi temperatura corpului. Ceaiul de busuioc este unul dintre cele mai eficiente remedii naturale împotriva a mai multe boli și mai ales împotriva febrei.
  • Pune o pungă de gheață pe frunte. Gheața are rolul de a-ți scădea temperatura și de a te relaxa. De asemenea, poți să înmoi un batic sau o bentiță în apă rece, după care să o legi la frunte.
  • Mestecă frunzulițe de măcriș. Într-adevăr, este mai greu de găsit, însă măcrișul te ajută foarte mult la reducerea febrei. Poți opta și pentru suc de măcriș care este la fel de bun.
  • Pune-ți pe piept frunze de varză zdrobite. Acest leac este unul basarabean și este extrem de benefic împotriva febrei, scăzând-o destul de rapid.
  • Bea ceai din coji uscate de miere. Acest ceai este extrem de benefic împotriva febrei, reducând-o foarte repede și având și un efect foarte bun pentru a aduce somnul. Practic, dacă bei o cană de ceai, vei dormi și te vei trezi fără febră.