Sfaturi pentru o viață ordonată

În momentul în care m-am mutat singur, plecând din casa unde locuiam cu părinții mei, m-am confruntat cu cea mai dezordonată și grea perioadă din viața mea dat fiind faptul că nu știam mai nimic despre cu ce se mănâncă statul singur într-un apartament. Casa mea era vraiște. Hainele erau peste tot, praful creștea pe zi ce trece, frigiderul avea în el doar sticle de cola iar prin bucătărie se găseau doar cutii de pizza.

La început pot spune că mă simțeam chiar bine în dezordinea mea. Pe parcurs însă mi-am dat seama că e chiar foarte incomod și trebuie să fac o schimbare fiindcă așa nu se mai poate. Așadar, dacă și voi treceți prin astfel de perioade ar fi bine să țineți cont de sfaturile din lista de mai jos fiindcă o viață dezordonată nu înseamnă decât eșec.

  • Dormi regulat – Dacă vei avea un program de dormit haotic, asta însemnând să te culci în zorii zilei sau să dormi doar 2-3 ore pe noapte și 2-3 ore după-amiaza atunci poți fi sigur că viața ta este departe de a fi ordonată. Un program de somn bine stabilit va cântări mult.
  • Fă-ți curățenie în casă – O casă cu haine aruncate peste tot, resturi de mâncare fără număr și praf de 3 cm în mod cert nu te va ajuta să-ți pui ordine în viață și să o duci mai bine așa că fă-ți acum curățenie generală în casă și garantat te vei simți mai bine.
  • Gătește – Deși mulți nu dau importanță acestui factor, e altă viață atunci când găsești pe masă o supă caldă decât o cutie cu pizza.

În concluzie aflați că fără un plan pus cât de cât la punct nu veți reuși să faceți nimic, așadar ordinea este esențială în viață, ea putând să facă cu ușurință diferența între plăcere și neplăcere și între succes și eșec.