Sfaturi pentru găsirea unui job

Am fost întrebat foarte des ce job am, unde lucrez și ce fac mai exact pentru banii pe care-i câștig și răspunsul a fost destul de greu de dat ținând cont că majoritatea celor care mi-au pus întrebările respective nu aveau habar prea multe chestii legate de online deci mi-a fost destul de greu să le explic ceea ce fac eu. În final o parte din ei au rămas cu răspunsuri vagi, sau cel puțin vagi pentru mintea lor, căci eu mi-am dat silința să le explic.

Mie personal mi-ar fi fost mult mai simplu să-mi găsesc un job, să am un program bine stabilit, să știu când, ce și cum fac, să știu ce salariu primesc la sfârșit de lună și să fiu sigur că-l primesc, să-mi zică un șef exact ce am de făcut și să nu fie nevoie să petrec eu ore în șir să-mi caut resursele însă n-am vrut asta.

N-am vrut asta fiindcă mi-a plăcut mereu să explorez, să nu fiu ca toți ceilalți. Atunci când prietenii mei se trezesc dimineața să plece la muncă fiindcă așa le-a zis șeful, eu stau și dorm până când simt că e ok să mă trezesc fiindcă nu are ce șef să mă certe dacă nu vin la muncă.

Mulți m-au întrebat ce să facă pentru a-și găsi un job iar răspunsul a fost simplu: Trebuie doar să cauți. Pentru a vă găsi un job trebuie să căutați cât mai mult. Acum lucrurile sunt mult mai ușoare decât pe vremuri – vorbind despre căutare, nu despre numărul de locuri disponibile – fiindcă avem la îndemână internetul care este o unealtă foarte utilă, avem la îndemână telefoane și minute nelimitate pentru a ne suna toți prietenii și cunoștințele iar lista poate continua. Cheia e să-ți dorești suficient de mult, să te pricepi la ceva și să cauți mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *