Scorțișoara, un aliat de încredere împotriva diabetului tip 2

Lupta impotriva diabetului de tip 2 poate fi dusa cu usurinta daca se opteaza pentru consumul de scortisoara. Povestea imparatului roman Nero, spune ca acesta ar fi ordonat arderea stocului de scortisoara pe un intreg an drept omagiu pentru moartea sotiei sale.

Un cercetator a ajuns la concluzia ca persoanele care suferea de diabet, dar totusi consumau placinta de mere intr-un mod regulat, au ajuns sa-si scada din nivelul glicemiei. Ingredientul care a facut acest lucru posibil a fost scortisoara.

Este recunoscut faptul ca scortisoara are un rol major in tinerea diabetului sub control. S-a ajuns la aceasta concluzie in urma numeroaselor experimente ce s-au facut dealungul timpului.

Cativa cercetatori si-au ales un numar de 60 de subiecti diagnosticati cu diabet de tip 2. Acestia au consuma tzilnic 2,3 si 6 grame de scortisoara, iar celorlalti li s-a administrat o substanta placebo. Cercetatorii au stabilit faptul ca subiectii care au consumat scortisoara au reusit sa-si scada glicemia dar si colesterolul intr-un mod natural.

Celor care li s-a administrat placebo nu au reactionat in nici un fel la experiment. Dupa acest studiu, au mai fost realizate cateva ce au studiat numeroasele beneficii ale scortisoarei. Din ce in ce mai multi oameni de stiinta au ajuns la niste concluzii clare referitoare la scortisoara.

Acestia au observat faptul ca daca se consuma regulat acest aliment, in mod cert se vor observa imbunatatiri la pacientii care sufera de diabet. Pentru a observa diversele efecte benefice ale scortisoarei va trebui sa consumati zilnic macar o jumatate de lingurita pe zi.

O puteti amesteca cu o ceasca de ciocolata fierbinte, pentru ca efectul sa fie mut imbunatatit. Exista mai multe tipuri de scortisoara pe care o puteti alege, printre care scortisoara de Ceylon si cea de Sri Lanka. Cea mai des utilizata este scortisoara Cassia.

Leave a Reply