Nu vreau sa platesc prea mult pentru un telefon

De-a lungul timpului îmi place să cred că am progresat destul de mult în domeniul meu de activitate și am ajuns să câștig, zic eu, suficient cât să-mi pot permite ultimele modele de telefoane sau alte gadget-uri de acest fel. Ideea e că, deși nu-mi place cum sună, sunt puțin cam zgârcit în unele cazuri. Sau, ca să mă exprim mai plăcut auzului, sunt destul de chibzuit.

Mai exact nu prea cheltui bani mulți și de fiecare dată când trebuie să cumpăr un lucru mă gândesc de două ori înainte și-l iau doar dacă am într-adevăr nevoie de el. Când intru într-un magazin știu dinainte ce trebuie să cumpăr și nu ies de acolo cu alte 15 produse inutile pe care le-am luat doar pentru că erau la promoție și na, trebuia să-l cumperi că așa ne-a fost băgat în cap.

Așadar, cum ziceam de chibzuința mea, zilele astea telefonul vechi (destul de ieftin și el) a cedat nervos și cum îmi e indispensabil a trebuit să-mi cumpăr altul. De data asta bugetul a fost puțin mai mare decât data trecută, undeva mult sub 1000 lei. Înainte de a lua ceva îmi place să cer destul de multe păreri așa că mi-am întrebat rapid prietenii ce telefon ar fi ok să-mi iau.

Toți au sărit cu ultimele smartphoneuri de mii de lei apărute iar atunci când le-am zis că eu vreau ceva ieftin, foarte ieftin m-au întrebat dacă-s nebun, de ce nu-mi iau ceva scump (știind că am totuși ceva bani) și alte lucruri asemănătoare. Răspunsul meu a fost destul de simplu: nu am ce face cu el.

Am învățat de-a lungul timpului să pun mereu în balanță alegerile pe care le fac, respectiv banii pe care-i cheltui și am încercat pe cât posibil să investesc în lucruri care să-mi aducă la rândul lor ceva bănuți. Cum acest telefon nu avea cum să-mi producă bani am preferat să iau ceva ieftin iar de restul de bani să mă folosesc într-un mod mai productiv.

bani