Nori, kombu royal, spirulină… consumă alge în fiecare zi!

Sa savurezi in fiecare zi la masa, algele marine, in tot felul de preparate, ar trebui sa se transforme in cel mai bun obicei. Deoarece, fasolea de mare, chlorella si alte varietati de alge sunt din ce in ce mai populare pe scena culinara datorita virtutilor lor exceptionale pentru sanatate.

Cu algele alimentare, s-ar putea ca farfuria ta sa se transforme in nuante de verde, de maro sau de rosu. Foarte putin consumate in Occident, algele au o multime de beneficii de care ar trebui sa incerci sa profiti din ce in ce mai mult.

Aliate de pret, foarte bogate in minerale. In secolele 2 si 3, inainte de Hristos, algele se consuma deja in apropiere de Terra Nova, America de Nord sau Europa. Ar trebui deci sa o luam pe urmele predecesorilor nostri si sa reluam bunele lor obiceiuri. Deoarece vin cu un plus de tonus si pot intari sistemul imunitar. Mai ales la schimbarile de anotimpuri.

Algele sunt foarte bogate in oligoelemente. Iodul si cupru sunt cele care participa la buna functionare a tiroidei deci si la buna functionare a intregului organism. Si datorita mediului marin in care se dezvolta, algele sunt foarte bogate in saruri minerale. Mai ales in fier si magneziu. Deci daca vrei sa fii cat mai bine dispus, sa alungi oboseala si sa te bucuri de un plus de calciu pentru sanatatea osoasa, trebuie sa le consumi cat mai des.

O sursa de fibre si de proteine. Spirulina contine pana la 60-70% proteine. Dar multe protene se regasesc si in algele rosii mai ales in specia palmaria palmata, numita si dulse. Proteinele sunt indispensabile pentru un bun echilibru alimentar si pentru reinnoirea masei musculare. Alga dulse contine si fibre care pot incetini timpul de digestie si pot prelungi senzatia de satietate, regland in acelasi timp si tranzitul intestinal.

Proprietati antioxidante. Algele au o mare putere antioxidanta, care provine mai ales de la alianta dintre vitamina C si A, carotenoizi si flavonoizi. Au drept misiune de a prinde in capcana radicalii liberi, care sunt substante toxice pentru organismul nostru. Spirulina este foarte interesanta pentru femeile insarcinate, deoarece contine vitamina B9.

Algele pot sa fie consumate fierte foarte putin si usor crocante. Cel mai adesea se consuma alaturi de preparate din peste, dar asta nu inseamna ca nu le poti consuma si alaturi de carne. Se pot adauga la sfarsitul prepararii in supe, alaturi de legumele fierte sau de leguminoase, orez sau paste. Sau alaturi de pizza cu fructe de mare. Sunt delicioase in tot felul de sosuri cu unt sau maioneza, in vinegrete, in salate cu creveti, varza sau castraveti. Sunt delicioase alaturi de cepaa maruntita, taietei, mustar si un sos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *