Lucruri ce nu trebuiesc subestimate in web design

Indiferent dacă este un website corporativ, site individual, un portal web sau un magazin online există anumite aspecte, fie că sunt legate mai puţin sau mai mult de web design care fac ca un website sa aibă succes. Aceste aspecte sunt deseori ignorate de web designeri deoarece nu le atribuie o importanţă pe măsură.

Aşadar, să tragem o privire asupra unor factori de bază în web design care determină succesul unui website.

Înţelegerea nevoilor vizitatorului. Web designerul este adesea prea concentrat asupra a ce vrea clientul, încat uita că de fapt vizitatorul decide dacă website-ul e de succes sau nu. Bineînţeles că website-ul trebuie făcut după specificaţiile clientului, însă noi, ca web designeri, nu trebuie să uităm de optimizarea site-ului pentru aşteptările vizitatorului. Dacă aspectul de web design, de structurare, de navigare se ridică la aşteptarile vizitatorului, fară indoiala website-ul se va bucura de succes.

Atenţia asupra unui web design simplu – minimalist. Mulţi developeri, webmasteri, cred că cu cât adaugă mai multe elemente pe website, cu atât va ţine vizitatorul mai mult, cu atât vor face site-ul mai interesant. Însă dacă folosim prea multe elemente pe website, atunci distragem vizitatorul de la scopul pentru care a intrat pe website – lucru ce nu ne avantajează. Recomandabil este să menţinem un web design simplu, fără elemente sau aplicaţii ce indeparteaza vizitatorul de la scopul pentru care a intrat pe website.

O gândire creativă – per ansamblu. Mulţi designeri subestimează beneficiile unui web design creativ, crezând că cu cât este mai spectuos un website, cu atât e mai apreciat de vizitatori – Total adevarat, însă nu doar atât – pentru a fi şi mai apreciat de vizitatori, un website trebuie să aibă un web design unic, să ofere vizitatorului o experienţă unică în navigare. Degeaba avem un website cu un aspect frumos, dacă acest design se mai găseşte pe alte sute de site-uri. Când realizăm un web design aspectuos, frumos, creativ şi totodată unic, nu trebuie să pierdem din vedere uzabiltiatea site-ului, ca web designeri trebuie să ne concentram de asemenea şi pe impactul asupra vizitatorului, cum acesta vede site-ul şi cum primeşte mesajul ce ni l-am propus.

Oferind importanţă necesară acestor factori, web designerul va aduce conceptul clientului la viaţă, sporindu-i foarte mult şansele ca site-ul să aibă succes. Orice firma de web design Iasi va ţine cont de aceste aspecte, oferind clientului un proiect de calitate.