Keyword Research – Noțiuni Elementare În SEO

Keyword Research-ul este al doilea proces într-un proiect SEO ca și importanță după analiza propriu zisă a site-ului, din punct de vedere SEO.

Ce este Keyword Research-ul?
Keyword Research-ul sau căutarea celor mai profitabile cuvinte cheie pentru site-ul nostru, este cel mai important pas în procesul SEO deoarece în funcție de rezultatele găsite, noi vom optimiza conținutul site-ului respective pentru a fi găsit mult mai ușor de către motoarele de căutare.

Pentru a găsi cele mai “bune” cuvinte cheie pentru domeniul respectiv, sunt câteva aplicații puse la dispoziție chiar de către motoarele de căutare, mai exact Google, fiind cel mai important dintre toate.

De ce sunt keyword-urile cel mai important lucru pentru SEO?
În cazul în care alegeți cuvintele cheie nepotrivite sau potrivite însă ce nu sunt profitabile pentru voi, timpul investit în proiectul SEO respectiv este pierdut și vizitele ori căutările din rezultatele organice vor înceta să apară.

Este foarte important să alegeți cele mai importante și cele mai profitabile keyword-uri pentru nișa respectivă pentru a vă ridica în rezultatele căutărilor în motoarele de căutare și în același timp, a capta atenția utilizatorilor interesați de anumite informații ce aparțin nișei respective.

Alegeți keyword-urile potrivite pentru o conversie cât mai bună!
Când un utilizator oarecare caută o anumită informație sau un produs destinat cumpărării, de regulă, căutările respective trec prin 3 faze importante, însă toate plecând de la cuvinte cheie generale, care, vor ajunge la cuvinte cheie long-tail, cu cât informația din generală se va transforma într-una specifică.

Keyword-uri generale
În primă fază, un utilizator va folosi keyword-uri generale pentru a căuta informația sau produsul dorit. De exemplu, un utilizator este interesat de un televizor. Principalul keyword-ul pe care utilizatorul îl va folosi pentru a încerca să ajungă la informația/produsul dorit va fi: televizor sau televizoare ori prescurtarea TV.

De regulă, utilizatorii care utilizează cuvinte cheie generale, o fac numai pentru a se informa. Keyword-urile generale au un volum extrem de mare în căutări. Drept urmare, optimizarea pentru un astfel de keyword nu poate fi foarte grea ca și proces însă rezultatele vor fi extrem de greu de obținut datorită concurenței extrem de mare. În orice caz, consider că este aproape imposibil să te poți plasa în primele 10 sau 20 de rezultate în motoarele de căutare după un astfel de keyword.

Keyword-uri informative
În cea de-a doua fază a unui proces de căutare, utilizatorul se va axa pe căutarea unor informații specifice pentru un anumit obiect, ce a fost căutat în primă fază, dar generalizat, însă, acum vor ști exact ce au de căutat.

Spre exemplu, dacă este interesat de un televizor, după cum am spus în primă fază, probabil va fi interesat de un televizor LCD acum, în cea de-a doua fază. Keyword-urile specifice pe care le poate utiliza ar putea fi:

  • Televizor LCD 120 cm
  • Televizor LCD ieftin
  • Televizor LCD Myria

Deja persoanele ce folosesc asemenea keyword-uri în căutările lor, o fac pentru a compara diverse produse în urma unei decizii de a cumpăra produsul respectiv. Utilizarea keyword-urilor informative poate o fi metodă extraordinar de bună deoarece puteți targeta elemente specifice ce vor fi mult mai ușor de identificat de către utilizator.

Deasemenea, aceste keyword-uri, deja considerate long-tail, au un volum de căutări semnificativ redus, deci, concurența fiind mai mică, automat șansele voastre de a vă plasa cât mai sus în rezultatele motoarelor de căutare cresc semnificativ.

Keyword-urile țintite pentru optimizarea pentru motoarele de căutare
Keyword-urile informative (long-tail) sunt cea mai bună și sigură metodă pentru a le utiliza în procesul de optimizare pentru motoarele de căutare. Pentru a obține cele mai bune rezultate în rezultatele unei căutări, ar trebui să vă concentrați asupra tipurilor keyword-urilor.

Concluzii:

Nu utilizați keyword-uri generale pentru procesul de optimizare.
Keyword-urile formate dintr-un singur cuvânt nu numai că sunt foarte grele ca și valoare, însă mai devreme sau mai târziu, veți realiza că sunt o muncă zadarnică și rezultatele vor înceta să apară iar cea mai bună întrebuințare a lor este utilizarea lor ca și keyword-uri secundare.

Spre exemplu, dacă aveți un produs de vânzare, un televizor LCD Myria cu diagonala de 118 cm, iar site-ul va fi optimizat pentru keyword-ul televizor sau televizoare, acesta va fi din start sortit eșecului.

Încercați să evitați folosirea unor astfel de keyword-uri deoarece riscați să concurați cu alte milioane de pagini web indexate și poate mai bine optimizate, astfel încât, este imposibil sau irelevant să credeți că vă veți plasa vreodată în fruntea rezultatelor căutărilor.

Utilizați keyword-uri long-tail (informative)
Motoarele de căutare analizează paginile indexate în funcție de keyword-urile căutate. Cu cât keyword-ul este mai lung, cu atât informația este mai exactă și rezultatele mai benefice pentru voi. Adică, una este să aveți produsul TV LCD Myria 118 cm și să optimizați pagina pentru acest keyword, și alta este să optimizați pagina pentru un keyword gen TV sau televizoare, care nu spun mai nimic despre pagina cu produsul respectiv.