Internet gratis în Uniunea Europeană

Desi Europa se confrunta cu probleme foarte mari in ultima perioada, iar securitatea la nivel European este una mai mult subreda decat perfecta, se pare ca se discuta si despre Internet in cadrul conferintelor. Jean-Claude Juncker a declarat faptul ca Europa ar trebui sa fie mult mai unita, cel putin dion punct de vedere al Internetului, de aceea a propus ca Europa sa aiba acces la un Internet de mare viteza, iar acest acces sa fie unul gratuit.

Din ce spune Juncker reiese clar ca oamenii iubesc Internetul, iar datorita lui se simt mult mai uniti. Ideea principala ar fi sa se renunte la roaming odata pentru totdeauna, iar Europa sa aiba acces la Internet gratis si nelimitat de viteza foarte mare.

El si-a propus ca acest lucru sa fie posibil pana in anul 2020. De asemenea, a mai adaugat si faptul ca pentru a realiza aceasta conexiune europeana, pune la bataie 120 de milioane de euro care vor fi oferite municipalitatilor din intreaga Europa pentru a instala servicii de Wi-Fi gratuite.

Alt lucru pe care Juncker l-a subliniat, face referire la faptul ca toti oamenii ar trebui sa se bucure de internet indiferent de locul unde traiesc sau cati bani obtine. Initial se va implementa acest sistem cu precadere in zonele publice de cel mai mare interes cum ar fi spitalele, parcurile sau marile piete din principalele orase ale Europei.

Desi Juncker ofera acesti bani, municipalitatile vor trebui sa intretina sistemul si sa mai adauge bani din bugetul lor astfel incat semnalul de internet sa cuprinda cat mai bine zona in care se va afla. Aceasta decizie este una de viitor si ramane de vazut cum se va proceda astfel incat Internetul sa ajunga in casele cat mai multor oameni, iar acestia sa se bucure mereu de el.

Leave a Reply