Hosting24: Servicii De Toată Jena!

Deși am impresia că au trecut decât câteva săptămâni de când sunt client Hosting24, defapt a trecut mai bine de jumătate de an. Eram prin Decembrie 2013 când am văzut la Gabriel Ursan pe blog că recomandă firma de hosting numită Hosting24, o firmă din afară, nu m-am interesat prea mult despre ea și am mers pe mâna lui Gabriel, zicându-mi că-i OK, el fiind deja client.

Fiind și perioada sărbătorilor, Hosting24 a avut și o ofertă, reducere 75% sau 25%, chiar nu mai rețin, ideea este că pachetul pe un an de zile m-a costat undeva în jur de 50 de dolari, cu spațiu nelimitat, domenii nelimitate, trafic nelimitat și tot așa. Ceva similar cu HostGator.

Având în vedere că am renunțat la HostGator din motive pe care le voi spune într-un viitor articol, motive S.F. chiar, aveam nevoie și de un hosting similar cu HostGator, pentru a-mi găzduii anumite site-uri cărora nu le acordam o importanță scăzută.

Hosting24 mi-a mers la fel cum mergea și HostGator, însă doar timp de vreo două luni, după care totul a fost ca și cum aș fi stat pe un hosting gratuit, care nu suportă 10 utilizatori online în același timp, și nu pe un site care să consume resurse, ba dimpotrivă!

Așadar, peste noapte, unul dintre site-urile pe care le țineam la Hosting24 crește și se menține la aproximativ 500 de vizitatori unici pe zi și peste 3.000 de afișări zilnic. Bun, site-ul a crescut, însă ce facem cu hostingul că era jos 16 ore din 24, deci o perioadă foarte mare de timp, ceea ce pentru un site înseamnă moarte curată.

L-am lăsat tot pe Hosting24 crezând că poate-și revine, poate sunt ceva probleme, însă n-a fost așa și în cele din urmă am zis să-mi rezerv 30 de minute să-l mut la o firmă românească unde știam că nu o să am probleme. Poi ce credeți, mi-a luat aproximativ 3 ore să-mi salvez fișierele de pe hosting și baza de date de doar 2MB.

Chinul cel mai mare a fost la baza de date, pentru că nici măcar 2MB nu-mi putea descărca și am fost nevoit să iau fiecare tabel separat și să-l import pe noul hosting la fel. Așadar, 3 ore mi-a luat să salvez fișierele de 14MB și baza de date de doar 2MB.

Se încărca jalnic, servicii jalnice, de nervi nu am mai contactat nici suportul și am zis că fug de ei ca de dracu, lăsând la o parte banii pe care i-am cheltuit și, în cele din urmă, i-am pierdut. Decât să am un hosting plătit care-mi oferă servicii similare unui hosting gratuit mai bine lipsa.

Și asta a fost aventura mea cu Hosting24, o firmă de hosting pe care n-o recomand nici pentru prețul de 99 de cenți pe lună! Vă spun, decât să vă luați de la ei hosting, mai bine mergeți pe unul gratuit.