Gianni Versace, bling bling și sânge

Dupa cazul O.J. Simpson, serialul American Crime Story se intereseaza de asasinatul creatorului italian, imparatul luxului bling, pe fondul unei Americi homofobe. Nu, anii ’90 nu au fost chiar atat de decomplexati.

15 iulie 1997: lumea descopera cu stupoare o balta de sange uscata pe scarile unei vile din Miami. Creatorul Gianni Versace tocmai a fost asasinat. Serialul isi propune sa traseze acest eveniment tragic prin intermediul unui casting de exceptie: Edgar Ramirez (vazut in serialul Carlos) interpretand rolul lui Versace, Penelope Cruz in rolul surorii acestuia, Donatella si pop starul Ricky Martin, in rolul partenerului lui Gianni Versace. Caliente !

Insa acest serial nu este lipsit de scandal deoarece Donatella a declarat ca nu este de acord cu acest serial si ca, cartea de ancheta din care acest serial a fost adaptat (Vulgar Favors de Maureen Orth) contine fapte mincinoase, afirmand faptul ca Versace era seropozitiv. In realitate, ucigasul acestuia, Andrew Cunanan va fi in centrul acestei povesti – un tanar frumos si narcisist, un mitoman neobosit, un escroc, ambivalent cu homosexualitatea sa, a semanat in anul in care a comis crima teroare in sanul comunitatii gay comitand numai putin de 4 crime inainte de a-l ucide pe Gianni Versace. Ramane de inteles cum destinul sau, relatat cu lux de amanunte in serial inainte de a comite asasinatul, se leaga de destinul lui Versace si de universul sau de glorie.

American Crime Story nu este un serial clasic ci o antologie. Scopul producatorului, Ryan Murphy, este acela de a examina in fiecare sezon un fapt divers, diferit, care poseda in egala masura o latura sociologica. Este si cazul primului sezon al serialului care a aratat in ce masura, procesul lui O.J. Simpson, un celebru jucator de fotbal american, acuzat de uciderea sotiei sale, in 1994, a fost un ecou vertiginos al situatiei rasiale din SUA.

De aceasta, data, obiectivul este acela de a vorbi despre homofobia din cadrul societatii, in ce masura este aceasta acceptata. In 1990 prejudecatile erau inca numeroase. Uraganul Katrina si cazul Monica Lewinski sunt urmatoarele pe lista American Crime Story.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *