Fructul kiwi – cel mai sănătos gest al dimineții

Atunci cand vine vorba despre cel mai ridicat nivel de vitamina C, ne gandim imediat la portocala. Si totusi, fructul kiwi, micul fruct originar din Asia, contine vitamina C de doua ori mai mult. Deci este un ingredient indispensabil pentru micul dejun, in special.

Culoarea sa verde caracteristica, semintele sale negre minuscule crocante si pulpa sa care se topeste in gura… fructul kiwi are toate sansele sa devina un ingredient vedeta al diminetilor tale.

Fructul kiwi este un concentrat de energie si de vitalitate, intr-o pulpa delicios de acidulata. Originar din China si importat in Europa la sfarsitul secolului XIX, kiwi are numele sau de la coaja sa care seamana cu pasarea emblematica din Noua Zeelenda.

Fructul kiwi si valorile sale nutritionale. Stimuland energia datorita nivelului sau minunat de vitamina C, fructul kiwi este ideal pentru a incepe ziua si pentru a-ti intretine dinamismul. Vitamina K este cea care ajuta la lupta contra osteoporozei si vitamina B9 ajuta la intarirea sistemului imunitar. Vitamina E este un excelent anti-inflamatoriu si participa la buna functionare a inimii.

Dar asta nu este totul. Fructul kiwi este foarte bogat in oligoelemente, contine cupru si potasiu. Primul este necesar la productia de colagen, care repara tesuturile, al doilea favorizeaza digestia si buna functionare a muschilor.

Compus in majoritate din glucide, sub forma de fructoza si glucoza, fructul kiwi este un aliment complet pentru sportivi, aducandu-le zaharuri rapide bune pentru recuperare si pentru energie.

Kiwi este ideal si pentru perioadele de regimurile de slabire si puterea sa mare de satietate provine de la cantitatea sa mare de fibre.

Care sunt beneficiile sale pentru organism? Efectele sale benefice asupra organismului sunt numeroase. Bogat in antioxidanti, consumandu-se in fiecare zi, ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer. Si limiteaza aparitia boilor cardiovasculare.

Consumul sau in mod regulat duce si la o diminuare a trigliceridelor din sange si ajuta in acelasi timp la echilibrarea nivelului de lipide la pacientii hiperlipidemici. Este un concentrat de « colesterol bun » si poate diminua in acelasi timp nivelul de colesterol rau. Iar fibrele sale, aflate in abundenta, pot ajuta la reglarea problemelor cu constipatia.

Cum se poate consuma fructul kiwi? Un fruct bun ar trebui sa fie mai tare si coaja sa ar trebui sa fie fara pete. In frigider, se poate tine pana la 3 saptamani. In salate, in tarte, in dulceata sau in sosuri, fructul kiwi se poate folosi in nenumarate preparate si cu ajutorul sau se poate face chiar unele « experimente » culinare sarate. Se mai poate consuma in iaurt sau alaturi de cereale iar gustul sau acidulat poate sa puna de miunune in valoare orice preparat. Contactul sau cu produsele lactate nu se prea recomanda insa din cauza aciditatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *