Dublin – Ghid pentru un buget mic

Dublin, orasul puburilor, al plimbarilor si al petrecerilor este perfect pentru cei care vor sa isi petreaca un week-end in Irlanda. Prin urmare, daca vrei sa afli ce poti face la Dublin chiar si atunci cand dispui de un buget mai redus, citeste acest articol.

Orasul Dublin se intinde pe cele doua maluri ale raului Liffey fapt ce il face perfect pentru o plimbare relaxanta, primavara si vara in special. Iti recomandam o plimbare pe podul O’Connell, un pod din granit, luminat odata cu lasarea serii cu ajutorul lanternelor. Și, pentru putin contrast, va recomandam podul Samuel Beckett, un pod impresionant cu cabluri, inaugurat in 2009.

Pentru a continua plimbarea pitoreasca, viziteaza cartierul georgian din Dublin si Trinity College, cea mai buna universitate din Irlanda. Turistii au posibilitatea de a descoperi Trinity College prin intermediul unei vizite ghidate de la inceputul lunii mai pana la sfarsitul lunii septembrie. Acestia vor afla o multime de lucruri cu privire la istoria universitatii si studentilor acestuia. O vizita ce se impune in special daca vrei sa te scufunzi intr-o atmosfera diferita.

Muzeele gratuite din Dublin. Dublin pune la dispozitia turistilor numeroase muzee gratuite de vizitat. National Museum of Ireland situat pe strada Kildare, National History Museum situat pe Merrion Square si Hugh Lane Gallery situat pe Parnell Square sunt principalele muzee din Dublin care le ofera turistilor acces gratuit.

Fa turul puburilor din Dublin. In cazul in care ratezi Festivalul St.Patrick, exista o multime de alte oportunitati de a gusta din viata de noapte a orasului. Unul din cele mai cunoscute si mai vechi puburi din Dubln este The Stag’s Head care organizeaza concerte in fiecare seara de duminica. The Palace este un alt pub cunoscut situat pe strada Fleet Street, pe doua nivele. Guiness Storehouse este preferatul localnicilor din Dublin.

Leave a Reply