Destinații pentru a retrăi atmosfera hippie

Subcultura hippie, o miscare de protest a tineretului imptriva societatii materialiste occidentale, ar putea reveni in forta. Celor care le este dor de camasile inflorate trebuie sa le spunem ca, daca nu stiau deja acest lucru, ca exista unele locuri in lume care nu au renuntat la acesta cultura. Daca vrei sa le vizitezi si tu, ti le enumeram mai jos chiar acum.

San Francisco, pe urmele lui Janis Joplin si Jimi Hendrix
„If you’re going to San Francisco, be sure to wear some flowers in your hair…” multi au inca in minte versurile acestei melodii apartinand lui Scott McKenzie, un imn pentru leaganul miscarii hippie, San Francisco. Pentru a regasi aceasta epoca trebuie sa iti indrepti pasii spre cartierul Haight Ashbury. Printre casele sale victoriene in culori mai putin obisnuite nu trebuie sa le ratezi pe cele ale lui Janis Joplin si Jimi Hendrix, veritabile vedete ale acestei miscari.

Matala si refugiile sale rupestre. Pe coasta de sud a insulei Creta, la 70 kilometri distanta de Heraklion, Matala este o regiune celebra pentru grotele sale situate in faleza. Intre anii 1960-1970, comunitatea hippie s-a instalat in aceste caverne, oferind acestui sat de pescari, o atmosfera alternativa, Bob Dylan si Cat Stevens numarandu-se printre locuitorii cei mai celebri. In fiecare vara se organizeaza aici festivalul de muzica Matala Beach.

Ibiza, flower power si clubberi. In ziua de azi, Ibiza este cea mai populara destinatie in randul petrecaretilor. Dar sa nu uitam faptul ca a fost unul din principalele locuri in care cultura hippie a fost in floare. Numeroase comunitati alternative s-au format in contactul cu natura salbatica. Pentru a regasi aceasta latura boema a Ibizei, viziteaza piata Punta Arabi, la Santa Eularia. Plaja Benniras, odata cu apusul soarelui, este in egala masura un reper pentru ultimii hippioti de pe insula.

Goa, templul pacii si al iubirii. Chiar daca in ziua de azi Goa reprezinta una din cele mai turistice destinatii din India, in anii 1970 a fost un reper pentru comunitatile hippie venite aici sa se refugieze, in contact cu natura. Un decor splendid pentru a retrai atmosfera de peace and love.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *