Despre filmul – To All the Boys I’ve Loved Before

Fiind vară, căldură mare și alte chestii care-ți amorțesc efectiv simțurile, primul gând este să faci totuși ceva nu foarte constructiv dar măcar să alunge plictiseala și stările depresive pe care ți le induce uneori temperatura ridicată de afară. Mă gândisem zilele astea să citesc ceva, căci tot n-am mai citit de ceva timp, dar nu vreo literatură clasică sau ceva greu de înțeles, doar ceva ușor și plăcut la citire.

Am făcut un research și am dat peste o carte cu titlul ”Tuturor băieților pe care i-am iubit”, atunci când ești fată, puțin trecută peste 20… parcă îți sună copilăresc dar plăcut titlul ăsta. Am zis că e prilej bun să comand cartea asta în cazul în care n-o găsesc în vreun supermarket.

Am reținut destul de bine coperta cărții și în timp ce butonam tv-ul pentru a găsi ceva ok pe Netflix, dau de cel mai nou film marca Netflix cu același nume și cu tipa de pe copertă.

Am ales să văd filmul și să renunț la carte, da… nu e cel mai bun exemplu dar nu regret că am făcut asta. Filmul din câte ați înțeles probabil, este bazat pe acest roman scris de Jenny Han.

Am dat play și am văzut filmul fără întrerupere. Ce-i drept e un film pentru fetițe de 16-17 ani, dar în serile toride de august e ok și pentru 20 plus… :))

Cel mai mult mi-a plăcut prezența actriței Janel Parrish alias Mona Vanderwaal din Pretty Little Liars (cei care s-au uitat cu ardoare la Pretty, cu siguranță i-ar fi dat o șansă filmului văzând-o pe Mona în unul dintre roluri).

Acțiunea se petrece în prezent, ceva cam neobișnuit pentru Netflix care se raportează în general în seriale la acțiuni undeva în trecut ori în viitor (filme marca Netflix nu prea am vizionat). Un film cu și despre adolescenți, mereu va prinde la publicul tânăr, deci prin titlul pompos au reușit să atragă ceva audineță mai ales pe extern.

Revenind la acțiunea din film, chiar este o poveste drăguță adolescentină. Lara Jean, protagonista filmului, are o serie de gânduri pe care le transcrie în niște scrisori adresate tuturor băieților de care s-a îndrăgostit de-a lungul anilor.

Printre băieții de care protagonista s-a îndrăgostit de-a lungul timpului se regăsește și actualul iubit al surorii ei, Margot, relație ce se termină odată cu plecarea acesteia la facultate în Scoția). Alături de acesta se găsesc tot felul de băieți de care Lara Jean se îndrăgostește precum Peter, băiatul cu care se sărută în clasa a șaptea în timp ce jucau sticluța și actualul iubit al celei mai populare fete din liceu, Lucas care în prezent este gay și încă vreo câțiva tipi pe care i-a cunoscut la diferite activități.

Acțiunea se complică atunci când scrisorile ei sunt trimise printr-un mod miraculos către adresele de pe plic, astfel toți băieții primesc scrisoarea cu gândurile Larei Jean adresate lor.

Ca rezultat al acestei întâmplări hotărăște că cel mai bine este să înceapă o relație falsă cu Peter, băiatul cu care se sărutase în clasa a șaptea. De ce o relație falsă? Deoarece Lara Jean vrea ca Josh (fostul iubit al surorii ei) să devină oarecum jelos, iar Peter dorește să se răzbune făcând-o geloasă pe fosta lui iubită Gen, care se desparte de el pentru un alt tip. În defintiv, aceștia hotărăsc să aibă o relație falsă având interese comune.

Lara Jean face un fel de contract simbolic în care stabilește termenii și condițiile relației false dintre ea și Peter, iar ultima condiție pe care Peter o impune iar ea o acceptă, este aceea de a merge cu el în excursia la ski, care se afla peste trei luni.

Dacă v-am făcut puțin curioși și doriți să vizionați filmul, vă sfătuiesc să vă opriți aici cu cititul, căci am să prezint ce urmări au avut aceste decizii adolescentine și ce se mai întâmplă cu personajele.

Peter și Lara Jean descoperă că deși sunt extrem de diferiți la prima vedere, în profunzime lucrurile arată altfel… au foarte multe lucruri în comun și dialogul dintre ei capătă o lejeritate fabuloasă. Relația lor falsă se transformă treptat în una adevărată fără ca aceștia să realizeze. Lara Jean conștientizează că sentimentele ei devin din ce în ce mai adevărate și se teme de urmări.

Excursia la ski se apropie iar ea devine din ce în ce mai speriată de faptul că ar putea să se îndrăgostească iremediabil de Peter care în concepția ei, încă aleargă după fosta iubită. În excursia la ski, cei doi descoperă că împărtășesc sentimente comune și decid că e momentul ca relația lor să devină una adevărată. Gen, devine geloasă și îi spune Larei câteva minciuni pe care Peter nu le poate explica și astfel relația lor adevărată durează destul de puțin.

Întoarsă acasă cu o dezamăgire imensă, Lara Jean o găsește acasă pe sora ei venită în vacanță și se bucură pe moment până aceasta află că Lara a fost îndrăgostită de fostul ei iubit, Josh.

Un moment destul de urât însă cele două reușesc să ajungă la o înțelegere și totul revine la normal. O altă descoperire importantă este marcată de aflarea persoanei care a trimis scrisorile, aceasta fiind Kitty… sora lor mai mică de doar 10-11 ani. Această recurge la acest gest pentru a o ajuta pe sora ei să aibă o viață socială mai activă.

După ce Gen mai încearcă să însceneze câteva neadevăruri, Lara Jean o înfruntă și află că aceasta o urăște pentru sărutul cu Peter din clasa a șaptea și tot acesta este motivul pentru care inventează lucruri despre ea pentru a-i distruge reputația în liceu.

Finalul bineînțeles că îi surprinde pe Lara Jean și Peter împreună și fericiți cu multe amintiri drăguțe și o poveste de dragoste mai atipică.

Mi-a plăcut filmul, nu am pierdut o oră și ceva degeaba, a fost plăcut să-l urmăresc și-l recomand celor ce se plictisesc sau celor care le place genul de filme cu adolescenți.

scris de admina de pe parereamea.net

Leave a Reply