De ce trebuie sa fie obligatoriu scaunul pentru copii

Daca iti iubesti cu adevarat copilul cu siguranta ti-ai cumparat un scaun pentru bebelusi chiar inainte ca acest lucru sa fie pus in lege. Stim cu totii cum sunt drumurile de la noi din tara, iar cum accidentele sunt la ordinea zilei, ar trebui sa ne intereseze mai mult de siguranta noastra.

In cazul unui eventual accident, cei mici sunt cei mai vulnerabili, dat fiind acest lucru, de ce sa nu ii protejezi mai mult daca ai posibilitatile necesare. In momentul de fata sunt anumite reglementari ale legii, insa astazi vorbim despre recomandarile specialistilor cand vine vorba despre scaunele auto pentru copii, sfaturi care sunt bineinteles conform legii.

1. Scaunele trebuie sa fie folosite pana ce copilul ajunge la inaltimea de 1.50 m, abia atunci acesta va avea inaltimea necesara pentru a putea sta cum trebuie pe scaun si pentru a fi sustinut corespunzator de centura de siguranta a masinii.

2. Scaunele trebuie sa fie conform varstei si greutatii copilului. Daca copilul a crescut in greutate, atunci va trebui sa schimbati si scaunul masinii, acestea sunt catalogate in functie de greutate, iar in cazul unui eveniment nefericit, purtarea unui scaun corespunzator poate salva viata copilului.

3. Dupa ce cumparati scaunul cu siguranta va veti intreba cum sa il asezati. Majoritatea aseaza copilul cu fata spre parbriz, insa recomandat ar fi ca acesta sa fie cu spatele. Astfel, in cazul unui impact copilul va avea mai putin de suferit la cap si coloana vertebrala.

4. Nu in ultimul rand, statistic vorbind, scaunele pentru copii reduc riscurile la jumatate pentru cei trecuti de 3-4 ani, iar pentru bebelusi statistica sta mult mai bine.

Acestea fiind spuse, oricat de buni am crede ca suntem la sofat, ar trebui sa mergem intotdeauna pe siguranta noastra si a pasagerilor nostri, fara a face economii atunci cand vine vorba despre siguranta noastra. Economii se pot face aproape in orice domeniu, dar atunci cand vorbim de sigranta ar trebui sa bagam mana mai adanc in buzunar.

Dragostea parinteasca trebuie sa se reflecte si in grija pe care o avem pentru cei mici, asa ca, atunci cand plecam cu copilul la plimbare, neaparat acesta sa fie asezat in scaunelul sau.

One Response

Leave a Reply