De ce sunt bune roșcovele

Roscovele au un rol benefic asupra organismului deoarece reduc colesterolul si regleaza glucoza in sange. Un alt rol deosebit de important al roscovelor este faptul ca inhiba deazvoltarea bacteriilor intestinale. Fiind inrudite cu fasolele, acestea erau in trecut folosite in special pentru hrana animalelor.

De-a lungul timpului au devenit un aliment pretuit in foarte multe diete, datorita cantitatii foarte mari de proteine vegetale si fibre insolubile, fiind in acelasi timp si un aliment non alergic. Pudra obtinuta din roscove este un indulcitor natural foarte sanatos, datorita nivelului glicemic mic.

Principalele efecte benefice ale roscovelor sunt cele antialergice, antiseptice si cele antibacteriene, fiind deosebit de utile in lupta impotriva microorganismelor. Datorita acestui lucru, acestea sunt considerate un medicament natural. Un consum regulat de roscove duce la inhibarea dezvoltarii bacteriilor intestinale patogene. Un alt lucru foarte important referitor la roscove este faptul ca acestea mai contin si tanini reprezentati de acidul galic.

Pe langa faptul ca acest acid este o substanta antibacteriana, acesta mai reprezinta si un puternic analgezic. Roscovele mai au si un efect antioxidant datorita continutului foarte mare de lignin si polifenoli.

Pastaile de roscov se consuma ca atare dar si sub forma de pudra, ce poate inlocui cu succes zaharul. Aceasta pudra se obtine prin macinarea pastailor intregi. Datorita gustului dulce, acestea pot fi folosite in prepararea diverselor deserturi de casa cum ar fi inghetatele, ciocolatelor dar si a cremelor. Roscovele nu contin cofeina, contrar multor pareri.

Datorita continutului de zahar din pudra de roscova s-a ajuns la concluzia ca acestea ar contine si cofeina, lucru neadevarat. Acestea pot constitui un subtituit al cafelei pentru cei acre sufera de hipertensiune arteriala. In concluzie, roscovele reprezinta un aliment benefic pentru sanatate, in special datorita faptului ca pot inlocui oricand si fara prea mari batai de cap, zaharul. Pe langa acest lucru acestea imbunatatesc si digestia, fiind foarte apreciate din acest punct de vedere.

Leave a Reply