De Ce Este Bine Să Mănânci 3 Mese Mici Pe Zi

Am fost crescuți cu toții cu idealul celor 3 mese pe zi, dar este oare acesta cel mai sănătos mod de a mânca? Există o mulțime de motive de a mânca porții mai mici, dar mai dese, inclusiv pentru a pierde în greutate.

Iată câteva beneficii de a mânca mai mult de 3 mese pe zi, cu condiția ca acestea să fie în porții mici:

Digestie Îmbunătățită

După cum îți amintești de fiecare masă de Crăciun, mesele enorme și îmbelșugate te vor face să te simți umflat și somnoros. Acest lucru este cauzat de faptul că stomacul are nevoie de timp pentru a digera mâncarea, iar atunci când mănânci o masă mare, va dura mai mult pentru ca alimentele să fie digerate. Atunci când, însă, mănânci mese mai mici, corpul tău va digera alimentele mai repede, făcându-te să te simți mai energic.

Slăbire

În timp ce s-ar putea crede că a mânca mai multe mese în fiecare zi ar duce la creșterea în greutate, de fapt, opusul este adevărat. Atunci când mănânci cantități mici de alimente în mod regulat în timpul zilei, nivelul zahărului din sânge este mai probabil să își mențină un echilibru clar. Astfel, senzația de foame nu va mai apărea, iar tendința de a cumpăra junk food va dispărea complet.

Mai Multă Energie

Un alt beneficiu de a mânca mese mici, dar frecvente, este o mai bună reglementare a insulinei în organism, unul dintre hormonii care ajută corpul să transforme mâncarea în energie. Insulina ajută, de asemenea, organismul să stocheze energia pentru o mai bună utilizare atunci când mănânci ceva la fiecare trei sau patru ore.

Metabolism Mai Rapid

Creșterea metabolismului este crucială pentru a pierde în greutate, precum și pentru obținerea de mai multă energie. Consumul de mai multe mese mici distanțate într-o zi întreagă poate menține nivelul metabolismului ridicat, astfel încât să poți arde în mod constant calorii.

Leave a Reply