Cumpărătorii evită site-urile nesigure

Este un lucru cert faptul ca persoanele care sunt in cautarea unor anumite produse au tendinta de a evita site-urile considerate a fi nesigure. In ziua de azi, cumparaturile online sunt intr-o crestere exponentiala, mai ales atunci cand vin sarbatorile pentru ca oamenii sunt in cautarea cadoului perfect. Conform statisticilor, in perioada sarbatorilor, cumparaturile cresc cu aproape 20% fata de venitul anual, de aceea un site online trebuie sa fie mereu capabil sa faca fata fluxului crescut de cumparatori, dar si sa le ofere acestora multe optiuni, astfel incat sa-i convinga sa cumpere mai multe produse.

Cu toate ca cresterea numarului de cumparaturi online de la an la an este mai mare, studiile arata ca acest lucru nu vine neaparat de la preturile de obicei mai mici din online. Cumparatorii au astfel tendinta de a evita magazinele online pe care le considera nesigure. Ei se uita daca magazinul respectiv ofera o protectie a datelor, iar in cazul in care acest lucru nu se intampla, ei se orienteaza catre un alt site care le demonstreaza siguranta cumparaturilor.

Certificatele SSL sunt cele care ofera protectie site-urilor, ele fiind responsabile si cu criptarea datelor. Acestea sunt realizate pentru a garanta identitatea unui site web. De asemenea, ele sunt realizate si pentru a cripta datele confidentiale, astfel incat un hacker sa nu aiba acces la ele. Un alt semn care indica faptul ca site-ul respectiv este securizat este HTTPS. Un consumator va avea o incredere mai ridicata intr-un astfel de site. Site-urile care opteaza pentru aceasta criptare, nu sunt bine indexate in motoarele de cautare.

Simbolul lacat este un alt lucru pe care consumatorii il urmaresc la un site. Este bine astfel ca site-ul vostru sa aiba in componenta sa un astfel de simbol la adresa pentru ca clientul sa se simta in siguranta atunci cand face o tranzactie. Numele companiei in bara de adrese este un alt lucru de care puteti tine cont. Acest certificat SSL EV, este un tip de certificat care ofera cel mai inalt nivel de siguranta a datelor. El ofera informatii precise cu privire la compania voastra, de aceea persoana care ajunge pe site-ul vostru isi va putea introduce datele fara griji. Atunci cand utilizatorii vad bara verde in browser, ei asociaza imediat cu faptul ca site-ul este securizat, de aceea nu isi fac griji atunci cand achziitioneaza ceva. Este bine sa tineti cont de aceste aspecte importante cu privire la site-ul vostru.

Leave a Reply