Cum se calca hainele corect?

Barbatii cumpara haine mai rar decat femeile si se gandesc de doua ori, daca vor da bani pe un articol vestimentar de o calitate indoielnica. Ei combina accesoriile de baza pentru a obtine o tinuta noua. Ideal ar fi sa stiti cum sa va spalati si calcati hainele, astfel incat acestea sa nu se deterioreze.

Atunci cand iti pui hainele la spalat trebuie sa scoti totul de prin buzunare. Daca aveti un obiect important in buzunare, acesta se va deteriora. Trebuie sa separi hainele in functie de culori. Pentru fiecare articol vestimentar, va trebui sa citesti etichetele si sa respecti indicatiile. Ele curpind informatii destul de valoroase referitoare la materialul din care au fost confectionate si alte lucruri legate de curatarea lor corespunzatoare sau daca haina trebuie calcata sau nu dupa spalare.

Materialele din matase trebuie curatate la programul de materiale delicate. Nu ar trebui sa le pui laolalta cu celelalte rufe pentru ca se vor deteriora. Hainele de bumbac trebuie spalate la 30 sau 40 de grade.

Pe rufele extrem de murdare, va trebui sa pui o cantitate mica de detergent. Daca folosesti un detergent lichid, vei vedea ca el va veni insotit de un capac gradat. Va trebui sa te folosesti de acel capac pentru a stabili cantitatea necesara de detergent.

Foloseste o masa de calcat pentru a intinde hainele asa cum trebuie. Fierul de calcat trebuie mereu sa fie plin cu apa pentru a nu arde suprafata. Trebuie sa mai arunci o privire asupra setarilor fierului de calcat pentru ca acestea se regleaza in functie de material.

Cele de bumbac se calca la o anumita temperatura, pe cand cele din nylon, la una diferita. Avand aceste lucrurui in vedere, vei observa ca toate tinutele tale vor arata cat se poate de bine si te vor pune cu siguranta in evidenta, astfel incat sa reusesti sa stralucesti mereu.

One Response

  1. Matei Irinel Gabriel 27 aprilie 2017

Leave a Reply