Cum să înveți să te respecți

Stima de sine este o caracteristică importantă a fiecărei persoane, de care depinde succesul și nivelul de satisfacție al vieții. Stima de sine mai mare inseamna mai multe realizări și victorii.

Ce este respectul de sine și cum să înveți să te respecti mai mult?

Stima de sine este acceptarea de sine fără judecată și recunoașterea demnității și a valorii. Astfel, respectul creează dragoste și o atitudine pozitivă față de voi. Un alt lucru este satisfacția față de acțiunile și faptele cuiva, încrederea în corectitudinea afacerii si relațiile bine construite cu alți oameni.

Deci, să vă respectați este să fiți mulțumiți de voi și de ceea ce faceți, să simțiți bucuria și plăcerea de la relațiile construite. Nu este surprinzător faptul că psihologii numesc respectul de sine al unei persoane baza fericirii sale personale.

Respect pentru tine și respect față de ceilalți

Și pentru că stima de sine implică comunicarea eficientă cu ceilalți, ea nu are nimic de-a face cu egoismul, aroganța sau mândria. O persoană care se respecta pe sine nu se consideră mai bună decât altii, dar este capabilă să interacționeze cu altii astfel încât să fie convenabil și plăcut pentru acesta și pentru cei apropiați.

Ce se întâmplă atunci când o persoană nu se poate respecta și iubi pe sine?

El simte insecuritate și un sentiment de inferioritate, se simte nedemn și incapabil. Acest lucru ridică îndoieli și dificultăți în toate planurile, deciziile sunt dificile și obiectivele sunt greu de realizat, relațiile cu alte persoane provoacă jenă și experiențe dureroase, iar această sensibilitate, alături de timiditate și negativitate, forțează astfel de oameni să evite societatea. Aceste persoane doresc sprijin și aprobare, dar nu pot să o ceară.

De aceea este atât de important să învățați să vă iubiți și să vă respectați, deoarece va ajuta să faceți față dificultăților, să obțineți succesul și să vă bucurați de el.

Cum să începeți să vă respectați?

Începeți prin a arăta dragostea și îngrijorarea pentru dvs. Aceasta nu înseamnă să zâmbești la reflecția ta, să priviți în oglindă și să vă oferiți complimente, deși este bine dacă faceți acest lucru. Dar confirmați-vă dragostea.

În primul rând, răsfățați-vă și faceți-vă daruri, indeplindu-va toate dorințele.

În al doilea rând, stați sănătoși. Toata lumea incepe sa aiba grija de sanatatea lor in perioadele de epidemii sau cand incepe amenintarea unei raceli. Unii sunt încă implicați în sport. Și cea mai mare parte se oprește acolo. Dar îngrijirea corpului tău nu se limitează doar la asta. Odihnindu-vă când sunteți obositi, urmați regulile mersului drumului pe stradă și cerințele de siguranță la locul de muncă, mâncați bine în loc să mergeți pe o dietă care va tine infometati și faceți o plimbare la prânz în loc să fumati, dacă vreti să va respectati. Fii sensibil și atent la corpul tău și la siguranța ta. A vă respecta inseamna a vă prețui viața în fiecare moment.

În al treilea rând, acordați-vă timp și atenție membrilor familiei dumneavoastră. Ești o persoană încântătoare și ei te iubesc atât de mult, deci împărtășiți cu cei dragi o bucată din tine!

În al patrulea rând, crezi în tine și în capacitățile tale. Sunteți capabili de multe, trebuie doar să vă depășiți inerția și lenea. Aveți nevoie de o afacere, aveți grijă de ea, căutați dragostea, începeți să iubiți oamenii. Fă-o pentru tine! 

În al cincilea rând, acceptați și înțelegeți-vă prezentul, fără a va compara cu ceilalți și a nu va condamna eșecurile.

O persoană trebuie să înceapă să se respecte pe sine și poate învăța ceea ce îi place.

Leave a Reply