Cum să începi să alergi

Chiar daca este prima data cand vrei sa te apuci de alergat, sau ba din contra, ai mai alergat, dar ai luat o pauza lunga de timp, trebuie sa respecti niste pasi inainte de a te apuca de alergat. Cu toate ca este unul dintre cele mai usoare sporturi, iar echipamentul nu este unul costisitor, daca nu se pleaca de jos pot aparea niste accidentari destul de urate la nivelul membrelor. 

Alergatul este un sport care poate sa va ajute sa lucrati cu kilogramele in plus, stresul, dar chiar si anumite tipuri de cancer. Asa ca, iata cum te poti apuca de alergat fara a fi riscuri de accidentari.

1. Alearga pe suprafete moi
Majoritatea dintre noi atunci cand vrem sa ne apucam de alergat ne gandim ca o putem face fara probleme prin parcuri. Este un loc frumos unde putem sa alergam, mai ales ca nu sunt persoane care sa ne incurce sau sa se uite dubios la noi. Insa, cu toate acestea, suprafata tare pe care alergam exercita o presiune asupra piciorului care nu este tocmai in regula, mai ales daca sunteti pentru prima data la alergat. Cel mai bine ar fi sa incepeti cu usurelul, eventual pe iarba, nisip, sau de ce nu, pe banda de alergat de la salile de fitnes. Bineinteles, cea mai buna varianta ramane iarba, deoarece exercita cea mai mica presiune pentru corpul nostru.

2. Lasa timpul sa decida
De multe ori tindem sa dorim sa alergam din ce in ce mai mult. Insa corpul nostru se va resimti cu siguranta daca depunem efort sustinut, asa ca rezultatele vor veni cu timpul, iar primele astfel de rezultate vor aparea dupa aproximativ 6 saptamani. Pana atunci muschiul incepe sa se formeze si sa fie antrenat pentru a sustine distante din ce in ce mai lungi.

3. Nu alerga in fiecare zi
Cu siguranta vei auzi foarte multe persoane care alearga zi de zi, indiferent de vremea de afara sau de starea de sanatate. Acum, mai ales ca esti la inceput, cel mai bine ar fi ca la o serie neintrerupta de alergat sa mai iei pauza cate o zi. Aceste pauze lasa corpul sa se recupereze dupa efort, iar dupa aceea vor fi mai puternici si vor creste si mai mult in putere.

Lasă Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *