Cum să crești productivitatea angajaților tăi

Tocmai ce mi-am schimbat locul de munca pentru ca nu mai eram deloc multumit de conditiile din compania la care lucram inainte. Ajuns in noua firma, unde imi place foarte mult, m-a impresionat in primul rand un singur aspect: confortul oferit angajatilor.

Aici toate aceste birouri directoriale sunt extraordinar de calitative si, mai important, foarte spatioase, astfel ca fiecare angajat are loc ”sa se desfasoare” chiar daca trebuie sa tina pe birou un desktop, un laptop, cateva acte si agende si mai ramane loc si pentru a lua pranzul, tot acolo pe birou.

La capitolul scaune manageriale lucrurile stau la fel de bine in noua companie in care lucrez. Scaunele sunt foarte mari si confortabile dar esential este faptul ca nu te doare spatele dupa o zi intreaga petrecuta la birou datorita formei acestora si a suportului pentru coloana.

Deci, in ceea ce priveste spatiul de lucru totul e bine. Fiecare angajat e multumit, e productiv si se simte confortabil. Un alt lucru foarte misto care m-a impresionat a fost camera de realaxare a intregii echipe.

Aceasta este o camera viu colorata, plina cu canapele pentru birou, o masa la care se pot juca diferite jocuri de societate, un mare TV si un PlayStation pentru cei care vor sa se relaxeze la un meci de Fifa in pauza.

Curios de toate aceste lucruri, i-am intrebat pe cei mai cu experienta de acolo cum de angajatilor li se ofera tot acest confort. Mai tarziu am aflat ca asta e deja normalitate in companiile care se respecta, dar eu nu mai lucrasem niciodata intr-o astfel de firma.

Ideea care sta la baza tuturor acestor lucruri este, de fapt, cresterea productivitatii angajatilor, lucrul de care are cea mai mare nevoie firma. Oamenii au facut studii si au observat ca nivelul de confort de la locul de munca, cel putin in IT, este direct proportional cu productivitatea, de aceea au decis sa investeasca foarte multi bani in amenajarea birourilor.

Leave a Reply