Cum să ai mai mulți abonați pe blogul tău

Am primit această întrebare pe mail și m-am gândit să împărtășesc răspunsul meu pe blog. Probabil că și voi v-ați confruntat cu această dilemă, așa că am să prezint câteva sugestii testate de mine:

Spune-le oamenilor să se aboneze

Acest lucru poate părea un pic prea simplu pentru a fi eficient, dar eu sunt uimit cât de mulți oameni s-au abonat după ce am menționat asta. Sunt, de asemenea uimit, cât de mulți dintre cititorii fideli și loiali nu știau că se pot abona la postările blogului, în ciuda faptului că am promovat asta în jurul blogului.

Poți face acest lucru în mai multe moduri, inclusiv prin:

  • Scrierea unui mesaj dedicat pe blog, explicând că de acum ai un newsletter și beneficiile avute la abonare.
  • Menționarea newsletter-ului tău prin postările blogului tău. Nu mă refer la fiecare postare în parte, dar o mențiune poate face minuni.
  • Promovarea newsletter-ului pe rețele sociale. Am menționat în mod regulat newsletter-ul meu pe Twitter și Facebook, și rezultatele au început să apară.

Cheia pentru a-ți aminti, atunci când menționezi newsletter-ul tău în mod regulat, este să găsești modalități noi pentru a vorbi despre asta. Nu trebuie să ai același mesaj pentru abonare de fiecare dată. De exemplu, menționează ceva nou care va fi în newsletter-ul următor, care de asemenea, nu va fi oriunde altundeva.

Postează mesaje de abonare în “zonele fierbinți”

Un ultim sfat este acela de a identifica unele “zone fierbinți” pe blogul tău, pentru a plasa mesaje de abonare. Aceste zone sunt fie în locurile în care cititorii tăi se vor uita, sau pe paginile pe care le vor vizita.

Sub fiecare postare este o metodă excelentă. Eu nu mai fac asta în prezent pe blogurile mele, deoarece am folosit spațiul de sub fiecare postare a blogului pentru alte lucruri, dar de-a lungul anilor am observat că această zonă, este o “zonă fierbinte” în care cititorii se uită de multe ori pentru ceea ce se întâmplă în continuare.

Pune-te în poziția unui cititor care a citit un articol util. Acela este momentul perfect pentru a cere cititorilor să se aboneze, deoarece se simt satisfăcuți, stimulați și ajutați într-un fel. Un mesaj de abonare poate face minuni.