Cum îți îngrijești părul?

Ingrijirea corecta a parului ar trebui sa fie o preocupare a multor barbati, pentru ca multi se plang de diversele probleme care le afecteaza atat parul cat si pielea scalpului. Datorita diferentelor de testosteron dintre femei si barbati, exista o deosebire intre parul femeilor si al barbatilor, cei din urma avand mai mult par pe suprafata corpului.

Atunci cand se spala parul trebuie sa se aiba in vedere faptul ca cel mai bine este sa se realizeze doua samponari pentru o circulatie imbunatatita la nivelul capului. Scalpul barbatului este mai gras si de multe ori mai putin rezistent decat cel al femeii.

Genetica si problema hormonala a fiecarui barbat joaca un rol major in problema parului, de aceea fiecare barbat este diferit de altul atunci cand vine vorba de podoaba capilara.

Barbatii nu obisnuiesc sa foloseasca extensii sau vopsele pentru par, de aceea foarte multi specialisti considera ca cel putin teoretic, parul barbatilor este mult mai sanatos decat cel al femeilor care abuzeaza de substantele chimice din vopsele si de aparatele de par.

Cel mai bine, cand vine vorba despre spalarea parului la barbati este sa se apeleze la un sampon si balsam pentru un anumit tip de par. Spalarea mai desa a parului face ca scalpul sa secreteze mai mult sebuum, iar acest lucru face ca parul sa para gras si sa aiba un aspect murdar.

Barbatii cu par scurt nu au nevoie decat de un simplu sampon neutru pentru o ingrijire corecta a parului. Nu acelasi lucru se poate spune si despre barbatii cu parul lung. Acestia trebuie sa acorde o grija deosebita parului lor si sa foloseasca un balsam care se potriveste atat cu scalpul lor cat si cu parul, similar cu modul in care isi spala parul femeile.

Leave a Reply