Cum îți dai seama că ai de-a face cu un narcsist? 6 semne

Nu ne nastem narcisisti. Ba chiar din contra. Devenim narcisisti din cauza unor experiente de viata carora trebuie sa le facem fata.

Narcisismul este o problema de personalitate care se devolta de-a lungul vietii. Persoanele care sunt narcisiste, au o parere foarte buna despre ele, sunt carismatice, fermecatoare si seducatoare.

In aparenta, aceste persoane se simt superioare fata de celelalte persoane din jur, au nevoie sa fie admirate si adulate si acest lucru le impinge sa minimalizeze si sa manipuleze tot ceea ce li se intampla sau ii inconjoara. Sub aceasta carapace insa, persoanele narcisiste sufera enorm.

Care sunt insa semnele care te ajuta sa recunosti un narcisist?

Narcisistii nu se ingrijoreaza cu privire la nimic. Pe narcisisti nu ii intereseaza de cei din jur, nici nu isi fac griji cu privire la cei din jur. Pentru ei, acest lucru este o pierdere de timp si de energie. Doar ei conteaza, punctele lor de vedere si doar ei sunt cei mai interesanti.

Narcisistii nu stiu cum sa comunice. Nici nu stiu sa asculte. Atunci cand vorbesc, vor sa fie ascultati cu atentie si sunt convinsi de faptul ca au mereu dreptate. Dar dialogul nu este deloc punctul lor forte. Comunicarea cu ei este un lucru aproape imposibil.

Narcisistii afiseaza o umilinta cam neautentica. In cautarea propriei lor stime, narcisistii stiu ca persoanele din jur sunt atrase de cei care sunt umili deci vor incerca sa afiseze o umilnta falsa. Pe scurt, vor incerca sa ii manipuleze pe cei din jur.

Narcisistii sunt apatici. Narcisistii arata o absenta a empatiei. In capul lor, cei din jur sunt doar niste marionete de care se folosesc pentru a-si atinge scopurile.

Narcisistii se lauda non stop cu inteligenta lor. Unii narcisisti, foarte inteligenti au meritul de a nu se expune pentru a pueta manipula mai usor. Altii in schimb, incearca in majoritatea timpului sa para mai inteligenti decat altii si se considera cei mai perspicace. Chiar daca au tendinta de a se ridiculiza.

Narcisistii nu au nicio notiune a meritului. Acestia considera ca atunci cand isi doresc ceva, ar trebui pur si simplu sa il aiba, chiar daca il merita sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *