Cum Îți Alegi Găzduirea Pentru Site?

Daca te-ai hotarat sa iti pui pe picioare un site sau un blog, va trebui sa te gandesti serios la achizitia unei gazduiri pentru el, deoarece pe calculatorul de acasa nu poti sa il tii, deoarece trebuie sa fie pornit tot timpul, iar un server gratuit nu este recomandat, deoarece poate sa faca numeroase probleme.

In aceste conditii ramane achizitia unei gazduiri de la o firma care se ocupa exclusiv de asta. Cum faci insa asta?

In primul rand, trebuie sa stii ca ai la dispozitie 3 categorii de gazduire: gazduirea shared, dedicata celor care au site-uri mici, servere virtuale, pentru cei care au site-uri mijlocii si serverele dedicate pentru cei cu afaceri foarte mari si cu site-uri care depasesc 10 000 de vizite pe zi.

Pentru a alege optiunea cea mai buna pentru tine si pentru a iesi cat mai ieftin trebuie sa tii cont de cateva detalii:

  • Analizeaza-ti planurile. Fa-ti un plan pe termen de un an si fii cat mai realist. Cati vizitatori preconizezi ca o sa ai? In functie de acest numar iti poti alege gazduirea pentru tine;
  • Gaseste o firma buna. Nu alege prima firma de gazduire care iti iese in cale ci informeaza-te despre ea. Vei gasi multe firme extrem de bune si multe mai putin bune. Din fericire insa, gasesti si feedback din partea clientilor de care poti sa tii cont si poti sa te asiguri ca iei cea mai buna decizie;
  • Ia un spatiu cat mai mare. Spatiul gazduirii trebuie sa fie cat mai mare. Evident, nu are rost sa cumperi 100 Gb daca tu ai un simplu blog, insa trebuie sa te asiguri ca nu il vei umple prea curand.

Atentie foarte mare la tot ceea ce ofera firma de gazduire. Cel mai indicat este sa ofere trafic nelimitat, pentru a nu avea probleme ulterioare, in cazul in care sunt prea multi vizitatori. De asemenea, este indicat sa analizezi ceea ce semnezi si sa citesti toate punctele colaborarii. Astfel poti sa te asiguri ca incepi o colaborare de cea mai buna calitate.