Cum închiriezi o mașină online, în România?

Daca ajungi intr-un oras in care ai nevoie de transport, trebuie sa iei in considerare inchirierea unei masini. Din fericire, exista o multime de firme care inchiriaza masini in Romania, majoritatea aflandu-se in Bucuresti. Evident, nu toate firmele sunt si de cea mai buna calitate, asadar, inainte de a inchiria trebuie sa te informezi foarte bine despre cei cu care vei colabora.

Exista doua posibilitati de a inchiria o masina: fizic, de la un dealer de masini de inchiriat sau online, de pe un site de inchirieri auto.

Cum inchiriezi o masina online?

Inchirierea online a unei masini se face cat se poate de simplu. Ai la dispozitie o multime de site-uri, precum cel de aici, care iti pun la dispozitie o multime de modele, la preturi care mai de care mai interesante. Inainte de a lua o decizie insa, trebuie sa te asiguri ca ai ales cea mai buna masina si ca te-ai oprit la dealerul care ti se potriveste cel mai bine.

Astfel, trebuie sa tii cont de mai multe criterii. Primul si cel mai important criteriu este dat de tipul masinii pe care o alegi. Alege o masina voluminoasa, in cazul in care vrei sa mergi intr-o calatorie lunga sau o masina mica, cu consum redus, in cazul in care ai nevoie de o masina destinata orasului.

Tine cont de marca si de modelul masinii inchiriate, deoarece masinile care sunt construite de firme foarte cunoscute sunt, de regula si ceva mai scumpe. Este bine sa optezi pentru marci produse in Romania, Dacia fiind cea mai ieftina alegere la noi in tara. Evident, in alte tari poti opta pentru alte marci, produse local.

Pentru a descoperi cea mai ieftina oferta, poti alege un autoturism care iti face cu ochiul si il poti cauta la mai multe companii de rent a car din zona unde vrei sa folosesti masina.

Ai grija ca masina sa contina absolut tot ceea ce ai nevoie, de la asigurarea Casco si Rca, pana la rovigneta platita si asistenta tehnica asigurata. Nu vrei sa te trezesti ca nu mai functioneaza masina si ca trebuie sa platesti o multime de bani pentru a o repara sau ca iei amenda pentru ca lipseste rovigneta.

Inchirierea unei masini este, asadar, o adevarata responsabilitate, insa daca tii cont de toate criteriile, sansele de a te bucura de o masina cu adevarat buna cresc considerabil.