Cum am ajuns să iau un credit

Acum destul de multi ani, cand am inceput sa iau primele lectii de educatie financiara si sa le pun in aplicare cu succes eram in totalitate convins ca nu voi fi nevoit sa iau un credit rapid niciodata, deoarece ”eu stiu sa-mi administrez banii”. Ei bine, timpul a trecut si din cauza unor intamplari neprevazute am ajuns in situatia in care un imprumut era singura salvare.

Intamplarea s-a petrecut acum cativa ani cand atat situatia politica dar si financiara a tarii ma afectau mai tare decat in prezent. Desi eram destul de sigur pe veniturile mele stabile dar si pe economiile pe care le facusem de-a lungul timpului in diferite monede, s-a intamplat ceva si a trebuit sa apelez la un credit nevoi personale pentru a depasi aceasta problema.

La momentul respectiv eram angajat si lucrurile mergeau foarte bine, insa de la un punct s-au schimbat destul de multe lucruri in firma si nimic nu mai functiona cum trebuie iar banii au incetat sa mai vina. Imi amintesc ca pana si managerul a facut un credit firma in incercarea de a-si salva munca de o viata, deci a fost o perioada foarte dificila pentru majoritatea oamenilor din jurul meu, nu doar pentru mine.

Ideea e ca am reusit sa duc la bun sfarsit creditul de nevoi personale pe care l-am facut la vremea respectiva. Desi aveam o parere destul de proasta despre imprumuturi in general si la inceput m-a stresat foarte tare gandul ca trebuie sa platesc lunar ratele desi trec printr-o perioada dificila din punct de vedere financiar, in timp lucrurile si-au revenit si m-am convins ca un credit nu e chiar atat de rau si daca te straduiesti il poti plati fara prea mari impedimente.

Va recomand tuturor sa fiti cat mai atenti atunci cand vine vorba de banii vostri si sa-i administrati cu cap. E adevarat ca oricat de precaut ai fi tot e posibil sa fii luat prin surprindere de unele lucruri si sa fii nevoit sa faci un credit, dar sansele astea scad considerabil daca totul este pus la punct in viata voastra la capitolul finante.

Leave a Reply