Clinica Dentara Moderna cu Laser ProDent Clinic

Asigurarea sanatatii cavitatii orale este mai simpla ca niciodata atunci cand se apeleaza la ProDent Clinic, o clinica dentara in Bucuresti cu adevarata profesionista, unde medicii sunt foarte experimentati si se folosesc de cele mai moderne aparate pentru efectuarea oricarui tratament. Astfel, una dintre cele mai comune probleme este bruxismul, fenomen ce presupune scrasnirea dintilor, in special, in cursul noptii, iar daca acesta nu este combatut poate duce la probleme serioase precum tocirea dintilor si dezvoltarea unor dureri de cap si la nivelul maxilarului. Pentru ca bruxismul se manifesta de cele mai multe ori noaptea, acesta nu poate fi controlat, motiv pentru care este foarte periculos, astfel ca trebuie luate masuri.

Solutia ideala

Nu exista un tratament pentru oprirea fenomenului, in schimb exista solutii pentru protejarea danturii, pentru ca aceasta sa nu se mai uzeze, astfel ca este nevoie de confectionarea unei gutiere. Aceasta reprezinta o masca de protectie, de cele mai multe ori, din plastic, care se aplica pe una dintre cele doua arcade, iar pe aceasta cale dintii nu mai sunt afectati de frecarea lor involuntara. Bineinteles ca exista si versiuni universale ce pot fi procurate din farmacii, insa acestea nu asigura aceleasi performante, astfel ca se recomanda ca pacientii sa apeleze la specialisti, deoarece pe aceasta cale se bucura si de mai mult confort, gutierele fiind personalizate pana la cele mai mici detalii.

Confectionarea gutierei

Pentru pregatirea unei gutiere este nevoie ca pacientii sa urmeze doua sedinte, iar in prima dintre acestea se vor lua amprentele celor doua arcade, urmand a fi trimise in laboratorul de tehnica dentara. Ulterior, la a doua sedinta gutiera va fi aplicata, iar pacientului i se va prezenta toate informatiile cu privire la folosirea si intretinerea acestora, pentru a rezista in conditii optime de-a lungul timpului. Astfel, aceasta se aplica pe dinti seara, dupa ce se efectueaza igiena orala, se pastreaza in cursul noptii si este inlaturata dimineata, cand trebuie sa fie curatata si pastrata in cutia sa.

Mai multe roluri

Cine alege o clinica dentara in Bucuresti profesionista precum ProDent Clinic va afla ca gutiera are mai multe roluri, iar prin aplicarea sa la nivelul dintilor, acestia sunt protejati de frecare si nu se mai uzeaza in cursul noptii. De asemenea, pe aceasta cale se protejeaza si eventualele lucrari protetice ale pacientilor si se previn disfunctiile de la nivelul maxilarului, astfel ca aceasta reprezinta cea mai potrivita modalitate de combatere a bruxismului si a problemelor aduse de fenomen.

Leave a Reply