Ceapa Și Usturoiul, Remedii Împotriva Căderii Părului

Muți bărbați se confruntă cu o problemă estetică, destul de neplăcută pentru unii sau total nerelevantă pentru alții: Căderea Părului. Dacă podoaba ta capilară este unul din lucrurile care te definesc și ultimul lucru pe care ți-l dorești este să o pierzi, trebuie să găsești repede remedii care să ducă la stoparea căderii părului sau chiar la regenerarea acestuia.

Două remedii extrem de interesante si inedite sunt găsite chiar în bucătăria ta și constau în usturoi și ceapă. Cele 2 alimente, sunt extrem de utile în foarte multe domenii ale sănătății și nu se lasă mai prejos nici când vine vorba de păr.

Par

Extractul de usturoi are rolul de a distruge toxinele și de a stimula circulația sângelui, care este extrem de importantă pentru creșterea părului. Practic, dacă iei un cățel de usturoi și îți masezi scalpul cu el, ai șanse mari să vezi îmbunătățiri ale creșterii părului. Dacă însă nu ți se pare estetic și igienic să faci acest lucru, poți opta pentru șampon cu extract de usturoi, care îți va menține părul puternic și va preveni ruperea lui. Pentru a avea un efect foarte bun împotriva căderii parului, poți să urmezi următoarea rețetă: cu o oră înainte să te culci, ia un cățel de usturoi și masează zona cu probleme cu ajutorul său. După o oră, masează-ți scalpul cu ulei de masline, pune-ți o căciulă și culcă-te. Dimineața este bine să te speli pe cap și să repeți toată acțiunea pentru mai multe săptămâni.

Trecând la ceapă, și aceasta are numeroase beneficii pentru păr și se laudă cu calități antibacteriene, de curățire și de stimulare a circulației. Are un conținut bogat de vitamine, minerale, vitamina C și B6, precum și de calciu, magneziu și potasiu. Un alt component excelent al cepei este sulful, care este foarte prezent atât în corp, cât și în păr, piele și unghii și de cele mai multe ori, este una din cauzele care duce la pierderea părului.

Pentru a folosi ceapa în remediul împotriva căderii părului, trebuie să îți masezi scalpul cu aceasta și să îl lași jumătate de oră înainte de a-l spăla cu șampon. Acest lucru trebuie făcut în fiecare zi.