Ce vitamine încetinesc îmbătrânirea pielii

Stiti că radicalii liberi sunt vinovati de imbătranirea prematură a pielii? Activitatea radicalilor liberi afecteaza sistemul imunitar, care sub influența factorilor negativi (fum de tutun, radiații ultraviolete în exces, condiții nefavorabile de mediu, nutriție dezechilibrată, lipsa vitaminelor etc.) slăbește, ceea ce conduce la reacții rapide de oxidare și , îmbătrânirea iminentă și bolile de diferite tipuri.

Cum neutralizăm efectul radicalilor liberi?

În primul rând, renunțați la obiceiurile proaste, precum fumatul și consumul de alcool de calitate scăzută în doze mari. Asigurați-vă că excludeți contactul cu substanțele chimice de uz casnic și vopselele chimice. Cand soarele este prea puternic, aplicați pe piele o cremă protectoare cu filtre UV, actualizând în mod regulat stratul său.

Revizuiți-vă atitudinea față de nutriție. Încercați să eliminați mâncarea nesănătoasă, includeți o cantitate mare de fructe, legume și verdețuri în dietă. Nu abuzați de sucuri dulci, sucuri ambalate, fast-food și produse de cofetărie. Totul ar trebui să fie moderat. Nu uitați să consumați periodic complexele vitamin-minerale farmaceutice, pe care medicul le recomanda. Acordați o atenție deosebită vitaminelor A, E, C și B, care reduc la minimum efectele dăunătoare ale radicalilor liberi și, prin urmare, încetinesc procesul de îmbătrânire.

Vitamina A îmbunătățește textura pielii

Vitamina A este un antioxidant responsabil pentru creșterea și reînnoirea celulelor. Pielea care nu are deficit de vitamina A arată proaspătă, netedă și suplă. Rareori suferă uscăciune și iritare. În plus față de aceste proprietăți, retinolul normalizează procesele metabolice ale pielii, îmbunătățește funcția glandelor sebacee, previne pierderea apei și activează producerea de fibre de colagen. Surse de vitamina A sunt fructe de mare, ouă, carne de vită, piersici, varză, roșii, morcovi etc.

Vitamina E protejează împotriva factorilor nocivi

Vitamina E (sau tocoferol) neutralizează activitatea radicalilor liberi și previne distrugerea celulelor pielii. Este, de asemenea, cunoscut faptul că vitamina E accelerează procesul de regenerare și previne deteriorarea celulelor. Tocoferolul se afla in leguminoase, uleiuri vegetale, varză, avocado, grâu încolțit etc. Nu trebuie să excludeți produsele cosmetice care conțin vitamina E. Acestea catifelează pielea, elimină ridurile adânci și măresc elasticitatea.

Vitaminele din grupa B pot păstra frumusețea

Vitaminele din grupa B nu numai ca sunt eficiente impotriva caderii parului si a unghiilor fragile, dar contribuie si la intinerirea pielii, elimina eruptiile, normalizeaza activitatea glandelor sebacee si procesele de circulatie a sangelui. Frumusețea pielii se intretine prin consumul de avocado, pește, produse lactate, carne de pasăre, vinete, piper, brânză și cereale integrale, desigur, prin utilizarea lor obișnuită.

Vitamina D și mineralele

Frumusețea pielii este de neconceput fără vitamina D. Într-o măsură mai mare, este necesară pentru țesutul osos, dar joacă, de asemenea, un rol important pentru piele. Vitamina D contribuie la menținerea apei din piele și, astfel, împiedică uscarea ei și aparitia ridurilor. Se poate obține prin consumul de lapte, pește și alte fructe de mare.

Nu neglija macro și microelementele. De exemplu, seleniul este un element care previne distrugerea membranei celulare de către radicalii liberi. În plus, crește activitatea vitaminelor A, E și C. Ajută la absorbția fierului. Acesta, la rândul său, este responsabil pentru modul corect de respirație a celulelor pielii. Fierul este cel mai activ în combinatie cu acidul ascorbic (adică, vitamina C).

Este la fel de important să includeți în alimentație alimente bogate în zinc. Acestea acționează activarea vitaminei A. Carnea de vită, fructele de mare (în special crabii), grâul încolțit și ceaiul verde sunt renumiți pentru conținutul ridicat de zinc.

De asemenea, se recomandă consumul alimentelor bogate în siliciu. Acestea includ caise, căpșuni, morcovi, smochine, cireșe etc. Acest mineral este necesar nu numai pentru unghiile puternice și sănătoase. El este capabil să activeze producerea de fibre de colagen, să rețină umiditatea în piele și să prevină apariția ridurilor.

Acizii grași omega-3 sunt importanți pentru prelungirea tineretii și a frumuseții. Acestia se obțin prin consumul de pește și ulei de pește. Omega 3 nu permite pielii să se usuce, reducand ridurile si pielea lasată. Acizii grași omega-3 ajuta, de asemenea la reducerea inflamației și a erupțiilor alergice.

Leave a Reply