Ce Este SEO Și Cum Putem Face Asta Chiar La Noi Acasă?

SEO, este prescurtarea de la “Search Engine Optimisation” și cu toate că este un termen destul de generalist, în sensul că se referă la motoarele de căutare, este îndeosebi folosit atunci când vrei să optimizezi în Google, pe anumite cuvinte cheie, un anumit site.

Pentru a putea face SEO de unul singur, trebuie să știi care sunt factorii care influențează poziționarea site-urilor în Google. Unul dintre factori se numește “SEO On-Page” și se referă la SEO pe care îl poți face tu la tine pe pagină pentru a îmbunătății vizibilitatea în motorul de căutare. Factorii cei mai importanți sunt:

  • Conținut unic;
  • Setarea titlului, metadescrierilor și a metatagurilor din site-ul tău;
  • Scoaterea în evidență a cuvintelor vizate pentru motorul de căutare prin bold și italic.

Pentru această etapă, ai nevoie de un programator care vă poate modifica paginile, sau dacă te pricepi chiar tu la modificarea paginilor, o poți face singur.

A doua partea a ceea ce înseamnă SEO, se numește “SEO Off-Page” și se referă la ce poți face tu în afara paginii tale ca să obții mai multe link-uri și atenție asupra site-ului tău. Folosofia celor de la Google este că dacă tu ai un conținut bun și lăudabil, alte siteuri vor vorbi despre asta și vor pune link-uri către tine pentru a te scoate în evidență, că în nișa pe care ești tu, ai dreptate în ceea ce spui. Pentru ca tu să contribui la acest proces, pe lângă conținutul de calitate pe care îl poți oferi, trebuie să te ocupi și de “Link Building”.

Link-urile pot proveni de pe alte siteuri, nu neapărat din același profil, cu toate că acelea sunt cele mai bune, pot proveni de pe forumuri, comentarii pe alte bloguri, directoare web și în general cam oriunde poți pune un link, pentru a scoate pagina ta în evidență.

Leave a Reply