Câtă Încredere Au Cititorii De Rând În Bloggeri?

Astăzi, am primit un telefon de la un cititor pe nume Laurențiu, care mi-a adresat câteva întrebări ce m-au pus serios pe gânduri, la modul cel mai sincer, și prin acest articol, în cazul în care mă mai citește din când în când, il invit să participe și el la discuție.

Voi încerca să relatez cât mai bine întrebările adresate de el, și dacă greșesc ceva, îl rog să mă corecteze: “Salut. Soția mea a dat peste blogul tău, fiind în căutare de o recenzie pentru un laptop hp și anume Probook 4320S, și cum tu ai un model mai mare, 4720S, te-aș ruga dacă ai puțin timp să-mi dai niște sfaturi. Era ora 13, eram în pauză de masă și mi-am zis că pot rupe 5 minute să-l ajut pe om. Laurențiu mi-a adresat o întrebare care m-a lăsat mască: “Auzi, review-urile astea ale tale sunt pe bune, sau doar ești plătit să le scrii?”. Și de aici a pornit discuția ce a durat cam vreo 13 minute.

Din cele povestite, am înțeles că a luat o dată o așa zisă țeapă, încrezându-se într-un blog ce prezenta nu știu ce recomandări de produse, a comandat produsul și într-un final, a constatat că este o mare tâmpenie. Tipul a avut încredere în tipul respectiv și când a comandat produsul respectiv, un TV Tuner, a fost uimit când l-a testat, că nu era deloc așa cum a citit.

Acum stăteam și mă gândeam: “Oare câtă încredere au cititorii în bloggeri?” și aici nu mă refer la cititorii fideli, ci în general. De altfel, sunt de părere că mai sunt și scursurile societății să zic așa, ce trag blogosfera în jos, un bun exemplu fiind cel prezentat mai sus de către Laurențiu. De altfel, sfatul meu este ca prin articolele voastre, să încercați să formați o opinie corectă asupra unui produs ori serviciu anume și nu doar să încercați să vindeți produsul respectiv. Asta e recomandarea mea.

Acum, întrebarea mea: “Oare câtă încredere au cititorii în bloggeri?”