Aparențele înșeală aproape mereu

Cred că de ceva timp încoace nu e zi în care să nu văd măcar o persoană care judecă o altă persoană fără să o cunoască. O înjură doar pentru că-i vede culoarea pielii, o bârfește doar pentru că află ce gen de muzică cântă, o judecă de la prima greșeală iar exemplele pot continua.

Până acum nu foarte mult timp și eu eram destul de inconștient iar dacă un om avea 100 de calități și un singur defect iar acel defect mă deranja pe mine atunci era clar că nu mai avea ce să caute prin preajma mea.

Trecând la un alt exemplu, dacă un artist al căror melodii de până acum nu-mi plăceau scotea o melodie nouă iar cineva îmi recomanda să o ascult nici măcar nu-mi foloseam câteva minute să văd despre ce e vorba ci pur și simplu spuneam că nu vreau, că e praf, că are muzică de rahat și alte d-astea.

Până la urmă sunt fericit că am trăit aceste lucruri pentru că așa am reușit să ajung la înțelegerea că aparențele înseală în aproape toate cazurile. Rar se întâmplă să vezi o persoană al cărui caracter să fie reprezentat de o singură acțiune a sa, de culoarea pielii, de muzica pe care o cântă/ascultă și tot așa.

Fiindcă și mie mi s-a spus asta de multe ori (și totuși n-am ascultat) nu pot face altceva decât să vă vorbesc și vouă același lucru și să vă spun, vorba proverbului, să nu judecați niciodată o carte după copertă fiindcă s-ar putea să regretați cândva, undeva.

Vă recomand să fiți 100% siguri și de acord doar cu lucrurile pe care le trăiți sau le-ați trăit voi însă uneori e destul de bine și să înveți din greșelile altora, în cazul de față să nu-ți mai irosești energia pentru a jigni oamenii (mai ales fără să-i cunoști).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *