Android – cum localizăm un telefon pierdut

Android ne permite sa gasim un telefon pierdut daca indeplinim o serie de conditii – ca smartphone-ul pierdut sa fie pornit, conectat la wifi sau la date mobile, ca un cont Google sa fie sincronizat in mod corect la aparat si ca aplicatia Locate my phone sa fie activata. Pe langa localizare, aceasta functionalitate permite sa ne controlam telefonul de la distanta, chiar sa il blocam. Foloseste acest tutorial rapid pentru a-ti localiza rapid telefonul pierdut sau furat.

Posibilitatea de a localiza smartphone-ul pierdut este un lucru extrem de practic. Acest lucru ne permite sa castigam timp (sau cel putin sa nu pierdem timp cautandu-l disperati) dar si sa ne protejam contactele si datele personale in caz de furt deoarece ne permite sa blocam telefonul sau sa stergem tot daca este nevoie acest lucru. Insa, pentru asta, trebuie ca smartphone-ul sa fie configurat in mod corect.

Cum sa iti pregatesti smartphone-ul pentru a fi sigur ca il vei regasi in caz de pierdere sau de furt
Exista mai multe conditii de indeplinit pentru ca smartphone-ul tau sa fie regasit in caz de nevoie. In primul si in primul rand, acesta trebuie sa fie pornit, conectat la un cont de Google, conectat la o retea Wifi sau la datele mobile, trebuie sa fie vizibil pe Google Play si sa aiba functionalitatea de localizare activata si sa aiba activa aplicatia Locate my phone. Destul de multe conditii dar necesare in caz de pierdere sau furt.

Configureaza blocarea telefonului cu amprenta si parola. Daca ai dezactivat parola atunci cand vine vorba despre blocarea ecranului sau motivul de securitate, sau ai pus o parola mult prea simpla, usor de gasit, atunci avem o problema. Daca vrei ca telefonul tau sa fie gasit in caz de pierdere trebuie sa il faci…dificil sau chiar imposibil de furat. Evita cu orice pret recunoasterea faciala. Pentru a configura blocarea ecranului trebuie sa mergi la Setari – Securitate. Sincronzieaza contul de Google sau Samsung. In mond normal, unul din acestea este deja legat de smartphone-ul tau insa daca nu este cazul atunci mergi la Setari – Genral – Conturi sau Setari – Ecran de blocare/Securitate. Adauga un cont de Google sau de Samsung, dupa caz.

Verifica daca telefonul este vizibil in Google Play
Pentru a verifica vizibilitatea aparatului in Google Play trebuie sa accesezi pagina de configurare Google Play din PC si sa alegi Visibility si sa selectezi telefonul.

Activeaza modul de localizare
Pentru a activa modul de localizare trebuie sa mergi in Setari – Securitate si Localizare – Localizare si sa activezi optiunea.

Reactiveaza Locate my phone
In mod normal, aceasta functionalitate este activata din fabrica. Insa, in cazul in care ai dezactivat-o trebuie sa mergi la Setari – Securitate si localizare – Google – Securitate. Apasa pe Locate my phone si activeaza localizeaza aparatul la distanta si autorizeaza blocarea si stergerea la distanta.

Fa un test
Nu este nimic mai rau sa te bazezi pe ceva si intr-un final sa realizezi ca acel lucru nu merge. Incearca sa iti localizezi telefonul ca si cum l-ai fi pierdut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *