Amintiri legate de primul calculator…

Imi aduc aminte de multe ori cand intr-o seara de toamna din 2005 a venit tata cu o sacosa mare in mana unde erau bine asezate unitatea centrala, monitorul CRT si perifericele, care nu stiu cum se face ca au intrat in sacosa respectiva la cat de mare era. Cred ca in seara aceea s-au aliat planetele, vorba Amiralului, pentru ca la aflarea vestii, am intrecut toate normele de happines posibile pana atunci. Era ceva de genul: Am castigat la loto 6/49. Dar nu castigasem la loto, tocmai primisem primul calculator, iar eu aveam 11 ani.

Nici nu mai tin minte configuratia, pentru ca eram mic si nu aveam habar de asa ceva, dar tin minte ca in seara aceea am incercat din rasputeri sa pornesc calculatorul, dar in zadar. Aflasem dupa doua zile de la cei de la service-ul din oras ca avea free-dos. In fine, nu a fost problema, ca cei de la service au instalat Windows XP si au copiat cateva jocuri gen: Hecules, DOOM2, Ignition, Skunny si asa mai departe. Oricum, eu aveam cele mai multe jocuri pe PC dintre prietenii mei pe atunci.

Internet ? Ce e ala ? – Nici vorba de internet pe atunci. Internetul l-am cunoscut prima data la verisorul meu in 2006 si imi aduc aminte perfect ca prima cautare pe Google a fost “Steaua” – eram stelist inrait pe atunci. Din momentul ala mi-am zis:Calculator fara internet = nimic.
Dupa o multime de request-uri catre parintii mei, am reusit sa obtin ceea ce mi-am dorit foarte mult. Conexiunea la internet. A fost dragoste la prima vedere cum s-ar spune. Descoperirea focului si a apei calde era deja de domeniul fantasticului, dar descoperirea internetului de catre mine a fost si o sa ramana indexata bine in cerebel.