Am observat câteva chestii în blogosferă

De când sunt şi eu în blogosferă adică de vreo 2 ani,bineînţeles pe blogurile ce scriam înainte,am observat nişte procedee pe care le folosesc unii bloggeri.

La început când ai accesat primul blog,devi cititor al acelui blog mai apoi îţi pui întrebarea, “Ce e un Blog ?”,afli răspunsul şi ajungi la decizia de a-ţi creea propriul tău blog. Fie alegi Blogspot sau WordPress.com,adică servicii gratuite,creezi blogul,alegi un design plăcut ţie şi te apuci de treabă. Alţii au direct host plătit,nu mai apelează la servicii free.

Cauţi tot felul de metode de promovare a blogului,cauţi vizitatori,cititori si comentatori ai blogului,schimb de linkuri cu alte bloguri şi găseşti câţiva bloggeri cu care te împrieteneşti şi schimbaţi ideei,opinii etc.

La o anumită perioadă decizi să îţi cumperi host şi domeniu. Instalezi o platforma WEB doar vrei să devi blogger serios,că doar ai vizitatori şi deja bloggerul din tine devine dependent. După ce te-ai mutat în noua “căsuţă” te apuci din nou de treabă,îţi anunţi prietenii,cititorii de noul blog..

Cu timpul afli tot felul de noţiuni ale bloggerilor,afli ce e ăla un advertorial,ce este PR-ul şi deja esti cunoscut în mare parte în blogosferă.

Când statisticile blogului tău vor fi mari şi vei avea un PR de cel puţin 3 o sa fi contactat de advertiseri,aceşti îţi vor propune unul sau mai multe articole care vor fi drept reclama acestora pentru conţinutul respectiv. Un advertorial se plăteşte în funcţie de statistici si page-rank.

Ceea ce mă deranjează pe mine este că de la an la an vine năvala de bloggeri noi şi-au trântit un blog scriu 10-20 articole,fac o pauză de o săptămână în care nu mai scriu nimic pe blog,revin după aceea săptămână cu un nou artiol în care îşi cer scuze că ia durut burta,că timpul e prea scurt şi scoala le mănâncă timpul şi săracii nu pot scrie pe blog,Dar de ce mama dracului v-aţi mai făcut blog dacă nu aveţi timp de el ? Să fie acolo,claie peste grămadă.

Sau sunt tipul ăla de bloggeri gen Val33ntyn,care după ce au primit 2 euro dintr-un advertorial acum pe pagina de start au numai advertoriale şi nici un articol de blogger normal. Adică pentru ce ţi-ai mai făcut blog,dacă nu ai ce scrie,nu ai ideei şi postezi advertoriale,cine e prost să citească toate advertorialele alea..

E bine să mai faci câte un bănuţ din advertoriale,dar nici să devină blogul un site de reclame..Nici aşa nu e bine.

One Response

  1. Mihail I.

Leave a Reply